– Kommunedirektøren har i samråd med hovedverneombudet besluttet at biblioteket på Rennesøy stenges fra mandag 15. januar, skriver Sølvberget bibliotek og kulturhus i en mail fredag ettermiddag:

– Heisen på Rennesøy bibliotek har vært i ustand siden høsten 2023 og biblioteket er uten universell utforming. Dette får konsekvenser for ansatte, publikum og leverandører av bibliotektjenester, og betyr at dagens lokaler uten tilgjengelig heis er uegnet for bibliotekets tilbud.

Biblioteket blir stengt inntil funksjonell heis er på plass, heter det.

Blir omplassert

Brukerne av Rennesøy bibliotek henvises til kommunens øvrige bibliotektilbud, og de ansatte flytter arbeidsdagen til de andre bibliotekene i kommunen.

– Fryktelig kjedelig, sier koordinator Rebecca Egeland på Rennesøy bibliotek:

– Vi har litt rydding vi kan gjøre. Ellers blir vel vi som jobber her omplassert til Finnøy, Madla eller Sølvberget.

Uforsvarlige forhold

Vikarierende bibliotek- og kulturhussjef Thina Hagen i Stavanger kommune sier dette i mailen fra Sølvberget:

– Vi kan ikke lenger se at det er forsvarlig for ansatte og leverandører å jobbe under de forholdene vi ser nå. Det er mange brukere av biblioteket som ikke lenger kan bruke oss. Vi ser det også tydelig i besøkstallene, sier Hagen:

– Det er dumt for befolkningen på Rennesøy at tilbudet er midlertidig stengt. Samtidig er vi glad for at det nå er bestemt at biblioteket skal inn i de gamle banklokalene. Arbeidet med dette er i startfasen.

Planlegger møte

Rennesøy bibliotek ligger i andre etasje i Kulturhuset Meieriet. Øyposten er kjent med at det i nær framtid er planlagt et møte mellom politisk ledelse i Stavanger og brukerne av Meieriet for å diskutere hvordan utvikle bygget. Kommunestyret har satt av 10 millioner kroner til dette formålet i årets budsjett.

Jobb nummer en ser ut til å bli å fikse heisen.