Fotballfest i Danmark: Bronse til Mastra og Rennesøy

Vildbjerg Cup i Danmark viste seg å være en storsuksess både for Rennesøy og Mastra. Begge klubbene kunne nemlig dra fornøyde hjem med medaljer rundt halsen.

FOTBALLFEST: Både Rennesøy, Mastra og Finnøy kan klappe hverandre på skulderen etter to flotte turneringer i Danmark. Med bronsemedaljer til både Mastra og Rennesøy.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

FINNØY-RENNESØY: Både Rennesøy, Mastra og Finnøy var i Danmark sist uke for å spille fotball. Selv om det gikk bedre for noen enn det gjorde for andre, kan alle melde om flotte, danske fotballforhold.

Mastra IL G13 tok bronse i A-sluttspillet, det samme gjorde Rennesøy FK J13 og J17. Det ble altså en skikkelig fotballfest på de danske gressmattene.

FEIRING: Mastra IL G13 hadde all grunn til å feire etter A-sluttspillet i Danmark hvor de kapret bronsemedaljen.

– Det var helt fantastisk at lille Rennesøy J17 tok bronse i A-sluttspillet, og at G13 kom hele veien til bronsefinalen i A-sluttspillet. Det var virkelig en minneverdig turnering, sier trener for Rennesøy FK G13 og J17, Christer Corneliussen til Øyposten.

En spesiell opplevelse

Trener for Rennesøy FK J13, Ann Iren Sørbø var også fornøyd med bronsemedalje i A-sluttspillet, men forteller at det ble en litt spesiell finalekamp.

– I bronsefinalen møtte vi det andre J13 laget fra Rennesøy, sier hun og ler.

– Så vi bestemte oss for at uansett hvilket lag som vant kampen, skulle vi løfte den pokalen sammen, legger hun til.

BRONSE: Rennesøy FK J13 kunne feire bronsemedaljen hånd i hånd med motstanderen, det andre J13 laget fra Rennesøy.

Noe lignende skjedde også med Mastra IL og Rennesøy FK G13. Naboklubbene møtte nemlig hverandre til første kamp på Vildbjerg Cup.

– Å reise hele veien til Danmark for å spille mot naboen var litt spesielt, men det var en spennende kamp, sier Tormod Østhus til Øyposten.

Tormod Østhus er trener for Mastra G13 som vant 2–1 over Rennesøy.

Som å møte en nordmann i Syden

Trener for Rennesøy FK G13, Christer Corneliussen synes også det var litt spesielt å spille mot naboen i et annet land.

– Det er litt som å møte en nordmann i Syden. Vi har spilt mye mot hverandre før, og det var god trøkk, sier han til Øyposten.

SPESILET: Rennesøy FK G13 og Mastra IL G13 møtte hverandre to ganger i løpet av Vildbjerg Cup. Her spiller de den første kampen.

Rennesøy FK G13 kjempet seg også hele veien til A-sluttspillet og laget de møtte for å kjempe om bronse ... jo det var Mastra, igjen.

– Andre gangen på samme turnering, det var spesielt. Den første kampen var for så vidt mer spennende. Lagene kjenner jo hverandre veldig godt og vi ønsket helst at en av oss skulle komme til finalen og den andre kjempe om bronsefinalen, men sånn ble det ikke.

I bronsefinalen var det Mastra som stakk av med seieren hvor de vant 3–0.

Siste kamp sammen som lag

Et annet sted i Danmark var det også flere lokale lag på turnering. Det var Finnøy IL J15, J17 og G16 som spilte på Dana Cup.

For Finnøy IL J17 var dette siste kamp sammen som lag, noe som var vemodig.

– Det føltes rart å ha siste spark på ballen på Dana Cup, men det var allikevel en veldig fin avslutning, sier trener Øyvind Bondevik Haga til Øyposten.

Ifølge Haga møtte dessverre laget en del tøff motstand, men de gjorde allikevel en fantastisk innsats.

Første året på cup

For J15 fra Finnøy var dette første året på cup, i likhet med Mastra G13. Det var en kjekk opplevelse for begge lagene.

– Det var utrolig kjekt og jeg håper absolutt å få muligheten til å dra flere ganger, forteller Lander Corneliussen som spiller på Mastra G13.

Trener for Finnøy J15 forteller at laget møtte mange gode motstandere, men at jentene spilte veldig bra fotball.

FØRSTE OG SISTE CUP: Her er J15, J17 og G16 laget fra Finnøy på Dana Cup. Selv om det ikke ble noen medalje er J15 fornøyde med deres første cup, og J17 fornøyd med sin siste.

– Det var ikke innsatsen det sto på, så får vi se hvordan det går til neste år når vi forhåpentligvis kommer tilbake, sier Trond Kristensen.

Finnøy FK G16 var også på Dana Cup. De kjempet seg hele veien til A-sluttspillet, men fikk dessverre ikke med seg noen medalje hjem.

– Det var en spennende cup. Vi røk dessverre ut i første kamp i A-sluttspillet, hvor vi møtte et lag fra Brazil. Så selv om vi røk ut var det en interessant kamp å spille, det ga absolutt mersmak, sier Tor Halsne, trener for Finnøy FK G16 til Øyposten.

Publisert: