Prestvågen får nytt stupebrett

Det gamle stupebrettet i Prestvågen ble fjernet av kommunen fordi det ikke var dypt nok. Snart skal det settes opp et nytt.

STUPEBRETT: Prestvågen skal få nytt stupebrett i løpet av høsten. Slik ser det nye stupebrettet på Sølyst ut.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

RENNESØY: Stavanger kommune holder på å bygge eller utrede stupebrett på kommunale badeplasser. Det er satt opp nye stupebrett på Vaulen og Sølyst, og nå planlegger kommunen et nytt på Rennesøy.

– Det gamle stupebrettet i Prestvågen måtte fjernes fordi det ikke tilfredsstilte dybdekravet på tre meter. Vi har tatt nye dybdemålinger og funnet et bra sted for det nye brettet, sier Felicitas Heimann, fra Bymiljø og utbygging i Stavanger kommunen til Øyposten.

Det nye stupebrettet skal ifølge Heimann plasseres på bergene på tuppen mot vestsiden, i samme område som det gamle stupebrettet sto.

Kommer i løpet av året

Heimann forteller at stupebrettet mest sannsynlig ikke vil være oppe før til høsten, men sier det avhenger av hvordan prosjekteringen går.

– Det hadde vært kjekt om brettet kom opp i slutten av sommeren, slik at det kunne blitt bruk på noen sommerdager, men jeg tørr dessverre ikke å si noe for sikkert.

Før brettet settes opp må kommunen altså prosjektere fundamentet, lengden på brettet, og i dette tilfelle bestille et nytt brett.

– På noen av de andre kommunale badeplassene kunne vi bruke det samme brettet, så lenge vi byttet plassering, det er ikke tilfellet i Prestvågen, sier hun.

Finnøy er ikke prioritert enda

Utover stupebrettet på Rennesøy opplyser Heimann at det foreløpig ikke er planlagt flere stupebrett i området.

– Rennesøy og Finnøy har ikke så mange kommunale badeplasser, de mest populære er privateide. Det betyr at vi ikke kan planlegge noe særlig mer innover Ryfylke, utenom et på Fåholmen.

Et eventuelt stupebrett på Fåholmen er ikke utredet enda, men Heimann sier at det er mye mulig det kommer et i fremtiden.

Publisert: