Finnøy tapte 10–0, nå blir det skjebneoppgjør mot Buøy

Oppgjøret mellom Finnøy og Vaulen på Kabal-banen endte 10–0 i Vaulens favør. Finnøys skjebne skal avgjøres på fredag når de møter Buøy på Leikvoll.

Vaulen presset frem tre tidlige scoringer mot Finnøy.
Publisert: Publisert:

VAULEN: Vaulen kontrollerte hjemmekampen fra start til slutt, og allerede etter ni minutter spilt hadde Vaulen funnet nettmaskene tre ganger. Et selvmål, et gjennombrudd og et straffemål var nok for å gi Vaulen en komfortabel ledelse gjennom omgangen.

Finnøy viste styrke etter målene og begynte å balansere kampen, men andre omgang var Vaulen for gode og sikret 10–0 på hjemmebane. Vaulens nummer 10, Arne-Amar Kotlica kunne juble for hatrick. De andre på scoringslisten i oppgjøret var nummer 11, Sondre Brokka, og både nummer 6, Eriel Pires Antonio og nummer 19, Harun Bashir Ali serverte to scoringer hver.

Hatrick-helt nummer 10, Arne-Amar Kotlica ble ustoppelig for Finnøy.

Finnøys sjanse for å overleve i 5. divisjon er stor

NFFs regler for nedrykk tilsier at som hovedregel skal to lag skal rykke ned fra 5. divisjon, og poengkvotienten avgjør hvilke av de fire lagene på tolvte plass på tvers av avdelingene som rykker ned. I tillegg kan flere lag rykke ned basert på hvor mange lag fra Rogaland som rykker ned fra Norsk Tipping-ligaen.

NFF har beskrevet til tre ulike scenarioer for nedrykk fra Norsk Tipping-ligaen:

-Dersom 1 Rogaland-lag rykker ned fra Norsk Tipping-ligaen, rykker 3 lag ned fra 5. divisjon. Poengkvotient avgjør hvilke tre av lag nummer 12 som rykker ned.

-Dersom 2 Rogaland-lag rykker ned fra Norsk Tipping-ligaen, rykker 4 lag ned fra 5. divisjon. Da rykker alle lag nummer 12 ned.

-Dersom 3 Rogaland-lag rykker ned fra Norsk Tipping-ligaen, rykker 5 lag ned fra 5. divisjon. Da avgjør poengkvotient hvilket av lag nummer 11 som rykker ned.

Tre lag fra Rogaland ligger på nedrykksplass i Norsk Tipping-ligaen, men ettersom både Vats/Skjoldar og Hemmingstad har trukket sine lag, er det kun et lag fra hver avdeling i 5. divisjon avdeling 1, 2 og 3.

Etter konkurs hos Hordalandslaget Øygarden fotballklubb, er det også mulig at fire lag rykker ned istedenfor fem, ettersom det vil bli en ledig plass i Norsk Tipping-ligaen. Sola ligger foreløpig i posisjon til å få denne plassen, men alt skal avgjøres i siste serierunde.

Tabellen i 5. divisjon før de siste kampene spilles på fredag.

På fredagens oppgjør mellom Finnøy og Buøy kan poengdeling være nok til å sikre at Finnøy overlever i 5. divisjon. Begge lag sitter i dag på 10 poeng hver, men målforskjellen er såpass stor at Kvitsøy skal slite med å dekke det inn i den siste kampen mot Jarl. Om Finnøy og Kvitsøy står med like mange poeng på fredagskveld blir Finnøy værende og Kvitsøy sannsynligvis rykker ned.

-Vi prøver alltid å gå for seier, men vi kommer til å ta noen vurderinger ut fra tabellen slik den foreligger, sier assisterende trener for Finnøy, Bendik Heggelund til Øyposten.

Kvitsøy møter et Jarl-lag med mange kvaliteter, men som har slitt med å vinne kamper. Finnøy derimot møter et Buøy lag som ligger på andre enden av tabellen og får en vanskeligere oppgave med å sikre sin plass i 5. divisjon. En seier til Finnøy garanterer plassen, alt annet vil avhenge av kampen mellom Kvitsøy og Jarl.

-Om kampen på fredag blir lignende bortekampen vi hadde mot Buøy så har jeg stor tro på at vi skal klare å skape en del, presiserer Heggelund.

-Vi kommer ikke til å følge kampen til Kvitsøy underveis, vi skal fokusere på vår kamp og se hvordan tabellen ser ut etter kampen.

Publisert: