AV: PER THIME (TEKST) (FOTO: fogn.org)

De var både kalde og delvis våte, men rundt 100 tilskuere møtte opp da Fogn spilte lokaloppgjør mot Finnøy fredag kveld. I regn, lyn og noen bulder og brak ble det en severdig forestilling mellom de to lagene.

Fogn hadde før kampen verken vært på treningsleir eller trent veldig mye før høstens første storkamp. Det hadde visstnok gjestene fra Finnøy. Det var det også de rødkledde som kom best i gang, og tok ledelsen.

Gjestene hadde flere gode muligheter i første del av kampen, men det gikk nesten en halvtime før første scoring. Den var det Jarle Mensink som fikset for gjestene. Mensink fyrte avgårde et frispark fra rundt 20 meter, utagbart for keeper. 0-1.

Hjemmelaget, som ikke helt hang med den første halvtimen så nesten ut til å trenge en i "trynet". Laget våknet og fikk uttelling før pause. Et frispark sneiet innom Jacob Bøe, og dermed var det 1-1 etter de første 45.

Fogn lot seg inspirere både av utligning og av pauseunderholdningen. Zumbagjengen hadde nemlig oppvisning, til stor glede for de fremmøtte.

Scoret to ganger

Var hjemmelaget noe taffatte i deler av første omgang, så var ikke det tilfelle i de siste 45. Ole Jacob Kjølvik som ikke hadde scora eller spilt kamp siden forrige lokaloppgjør fant nemlig veien til nettmaskene. Han kriget inn målet som sendte hjemmelaget foran med 2-1.

Og ikke nok med det, for hjemmelaget. Utenlandsimporten Sergej Kononov sørget for 3-1 ledelse da han elegant og litt småfrekt rundet keeper til gjestene og sørget for 3-1 ledelse. Da trodde nok de fremmøtte at dette skulle gå hjemmelagets vei.

Men, det gjorde det ikke.

For, gjestene ga ikke opp. Halsnøybuen Anders Eike som er ny i Finnøy nå i høst sørget nemlig for mer spenning. Han reduserte til 2-3.

Også en annen Halsnøybu noterte seg på listen over scoringer på dommerkortet. Selv om flere av tilskuene trodde dommer skulle annulere for angrep på keeper, ble scoringen som Rasmus Skartveit satt inn godkjent. Da sto det 3-3.

Flere scoringer ble det heller ikke, så poengdeling i lokaloppgjøret var muligens greit nok. Eller; kanskje man er litt misfornøyde på Fogn etter å ha ledet 3-1?