Finnøy sikrer plassen i 5. divisjon etter uavgjort

Finnøy spilte 3–3 mot Buøy på Leikvoll, samtidig gikk Kvitsøy på et 1–4 tap mot Jarl, noe som sikret Finnøy plass i 5. divisjon.

Det ble et jevnt oppgjør på Leikvoll mellom Finnøy og Buøy.
Publisert: Publisert:

FINNØY: Skjebneoppgjøret mellom Finnøy og Buøy ble en jevn kamp. Finnøy hadde muligheten til å sikre seg plassen i 5. divisjon ved å ta tre poeng på Leikvoll, ettersom både Finnøy og Kvitsøy stod med 10 poeng på tabellen før siste kamp skulle spilles. Før kampen hadde Finnøy stor fordel i målforskjell og Kvitsøy var avhengige av å slå Finnøy med poeng. Kampens dommer var Leif Sigve Finnesand.

Buøy startet showet på Leikvoll da et innlegg ble nydelig servert inn i boksen. Buøys nummer 16, Markus Svendsen Husebø fikk stå alene og kunne sette ballen enkelt i mål med hodet. 15 minutter senere tok Buøys nummer 11, Andre Talge sjansen å fyrte av et langskudd som gikk via en spiller og endte nede i lengste hjørnet. Første omgang var kontrollert av Buøy, men like før pause får Finnøys nummer 8, Jarle Sigbjørn Risanger Eike servert en pasning inn i 16 meteren. Alene i boksen setter han enkelt 1–2.

Buøy kontrollerte store deler av første omgang.

I andre omgang tok Finnøy kontrollen i kampen, men Buøy var de første til å finne nettmaskene i andre omgang. En pasning gjennom feltet endte hos Buøys nummer 11, Andre Talge som satt 1–3 målet. Like etter ender ballen hos Finnøys nummer 8, Jarle Sigbjørn Risanger Eike som setter sitt andre mål for kvelden.

Finnøy presset Buøy til siste slutt, men 3–3 målet kom helt på tampen etter et gjennombrudd. Den første avslutningen ble reddet av Buøys målmann, men returen plukkes opp av Finnøys nummer 9, Torjus Halsne som setter 3–3 målet for Finnøy i det 85 spilleminutt. Kampen ender 3–3.

Finnøy tok kontrollen i kampen og leverte uavgjort mot Buøy.

-Vi var veldig gode i dag og leverer en stor prestasjon mot et av topplagene i divisjonen, sier en storfornøyd assistenttrener Bendik Heggelund til Øyposten.

-Vi var nærme å ende kampen 4–3 til vår fordel, men det er all grunn til å skryte av gutta etter dette resultatet, mener Heggelund.

Jarl plasserer Kvitsøy nederst på tabellen med 1–4 seier på Kvitsøy stadion. Kvitsøy ender sesong på 10 poeng og Finnøy på 11 poeng etter siste serierunde.

Publisert: