Sindre Flesjå (23) kjemper om å bli Norges beste på landsskytterstevnet

Sindre Flesjå fra Finnøy har vært skytter siden han var 10 år. Nå skal han kjempe om å bli Norges beste.

KJEMPER OM NORGESTITTELEN: Sindre Flesjå kjemper om å bli Norges beste skytter. Dette bilde er fra da han vant finaleskytingen for innendørscupen i Rogaland i vinter.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

Sindre Flesjå gleder seg litt ekstra til årets landsskytterstevnet. I år er nemlig første året han konkurrer i øverste klasse.

– Jeg skyter i den klassen som heter klasse fem, det er den øverste klassen i stevnet, forklarer han til Øyposten.

LANDSSKYTTERSTEVNE: Landsskytterstevnet i Bodø står for døren og deltakerne fra Finnøy gleder seg til å delta. Dette bilde er fra når Flesjå ble Finnøymester i 2019.

Flesjå jobber til vanlig i Forsvaret og sier at han får trent seg en del der, men understreker at det fortsatt blir en beintøff konkurranse.

– Det er rundt 3000 deltakere i år. Selv om det er et relativt lavt tall sammenlignet med tidligere år, skal det godt gjøres å være bedre enn alle dem, sier han.

Har ikke fått øvd så mye

På jobb i Forsvaret kan Flesjå fortelle om travle dager. Det er ikke lenge før de nye rekruttene kommer og da har det ikke blitt like mye tid til å øve.

– Jeg vært på skytebanen litt nå i det siste, men jeg skulle gjerne skutt mer, sier han.

Ettersom det er første året han konkurrerer i denne klassen er han litt ekstra spent på hvordan det kommer til å gå.

– I Forsvaret deltar jeg på et par skytekonkurranser faktisk, og dette er heller ikke første gangen jeg har vært på landsskytterstevnet, men jeg er fortsatt litt ekstra spent i år, sier han.

Få fra Finnøy

– Vi pleier som regel å være flere på slike store stevner, men slik ble det ikke i år. Det handler nok mest om at det er så langt å reise, sier leder i Finnøy skytterlag, Kirsten Elin Bergsvik til Øyposten.

Bergsvik tror også at to lange år med korona har noe å si for hvorfor det ikke er så mange på årets stevne.

– Man kommer liksom litt utav rutinen når det er så lenge siden sist stevne. Jeg skulle gjerne vært med, men jeg får dessverre ikke anledning.

Vært på over 40 stevner

De tre medlemmene fra Finnøy skytterlag er Per Gunnar Steinnes, Folke Helle og Sindre Flesjå.

– Jeg har nok vært på over 40 stevner og jeg gleder meg til å være med i år også, sier Per Gunnar Steinnes til Øyposten.

Steinnes synes det kjekkeste med stevnene er miljøet. Nå har han fått med seg en kompis som kjørekamerat på vei opp til Bodø.

– Det er langt å reise, men det er kjekt å ta turen, mener han.

Ikke en optimal oppladning

Folke Helle er også klar for en kjekk uke i Bodø.

– Vi kombinerte ferien med skytterstevnet, sier han ifra bilen på vei mot sør mot Bodø.

Helle startet nemlig ferien oppe i Tromsø og har satt seg skytterstevnet som et av målene i løpet av turen.

KOMBINERING: Folke Helle kombiner stevne i Bodø med norgesferie. Han mener allikevel at det ikke er den optimale måten å lade opp på, men ser frem til en kjekk uke.

– Det er flott i nord og det var deilig med ferie.

– Så du er klar og oppladet altså?

– Nei, men jeg skal delta. Det er ikke helt optimalt å ikke ha skutt på en hele måned før et slikt stevne, men det blir nok bra, ler han.

Publisert: