FINNØY: Rett ved volleyballbanen er gutta fra Hauske Tre i full sving med å bygge skaterampe. Den skal være ferdigstilt i løpet av uken og tømmermennene kan melde om flotte arbeidsforhold.

FLOTTE FORHOLD: Gjengen kan melde om flotte arbeidsforhold. Foto: Jone Bergøy Nedrebø

– Det går som smurt. Flott vær og en grei jobb. Vi må nesten spesialisere oss i dette, sier Eirik Linndal og ler.

Det er Finnøy skateklubb som har dratt i gang arbeidet. Skateklubben fikk med Stavanger kommune på laget, som står for materialene, og Hauske Tre som står for arbeidstimene.

– Det er utrolig kult at Eirik engasjerer seg. Jeg blir så glad at jeg nesten blir rørt, sier leder av Finnøy skateklubb, Sjur Nordbø til Øyposten.

Tilpasset for alle

Linndal forklarer at rampen er tilpasset slik at den passer for alle.

– Rampen er ikke så bratt og vinklene er ikke for brå, det vil si at den er passelig for alle, uansett ferdighetsnivå, sier han.

FOR ALLE: Linndal kan fortelle at rampen er laget for alle, utenom han selv. Foto: Jone Bergøy Nedrebø

– Det betyr at du tar en liten oppvisningsrunde når den er ferdig altså?

– Den er tilpasset for alle – utenom meg, svarer Linndal og smiler.

Lokale krefter

Sjur Nordbø skryter over Eirik Linndal og Hauske Tre, og sier at dette ikke hadde vært mulig uten de lokale Finnøy-kreftene.

– Det er et absolutt behov for en skaterampe på Finnøy. Det er et tilbud de kommer til å ha god nytte av og det er utrolig kult å se at det blir gjort på dugnad av lokale krefter, sier Nordbø.

RAMPEN: Slik ser den nye skaterampen ut foreløpig. Foto: Jone Bergøy Nedrebø

Han håper også at skate-interessen på Finnøy vil vokse med den nye rampen.

– Det er superviktig å gi barn og unge en plass å utvikle seg, og jeg gleder meg til å komme å se den nye rampen når den er ferdig, avslutter han.