Røde kort, og høy temperatur under lokalderbyet på Leikvoll

Finnøy og Mastra møttes fredag på Leikvoll til lokal-derby, og fire-måls dramaet endte med to røde kort og uavgjort for øy-lagene.

Dødballer viste seg å bli viktige scoringsmuligheter for begge lag på Leikvoll.
Publisert: Publisert:

FINNØY: Kampen på Leikvoll ble et skikkelig hett oppgjør for spillerne, og ikke minst svært underholdende for tilskuerne. Kampen endte 2–2, og dermed klatrer Finnøy på tabellen etter uavgjort resultatet på Leikvoll. Med to gjenstående kamper for Finnøy er det fortsatt håp om å sikre seg en plass i 5. divisjon. Kampens dommer var Jackson Bizinde.

Finnøy startet kveldens underholdende kamp med et tidlig mål av nummer 17, Jakob Steinnes etter fire minutter. Til tross for at de fant nettet tidlig var første omgang i Mastras hender, som kontrollerte mye av spillet og tvang Finnøy tidlig noe lavere på banen.

Mastra svarte etter 17 minutter da Mastras nummer 21, Runar Wiig Reianes serverte et nydelig frispark inn i boksen som endte hos Mastras nummer 20, Anders Reianes Sørbø, som headet ballen i mål.

Mastras nummer 11, Øystein Hodnefjell meldte seg på scoringslisten etter en gjennombruddspasning inn i boksen. Det gjorde at Hodnefjell, alene med Finnøys målmann, kunne sette 1–2 til Mastra .

Mastra gikk til pause med ti mann på banen.

Dramatikken skulle vise seg å gå over all forventing på Leikvoll. Tøffe dueller ledet til to gule kort til Finnøy og ett til Mastra. Mastras nummer 10, Erling Håvarstein pådro seg et gult kort i 39 minutt. Tre minutter senere holdt Håvarstein igjen en spiller under en Finnøy-kontring. Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å vise Håvarstein det andre gule kortet. Håvarstein ble vist det røde kortet og Mastra ble redusert til ti mann.

Kampen bar preg av at Mastra spilte med en spiller mindre. Og Finnøy la mye press på Mastra. Presset svarte seg da et hjørnespark ga Finnøys nummer 7, en nydelig mulighet på hodet. Ballen havnet i nettet og Finnøy reduserte til 2–2 i det 65. spilleminutt.

Dramaet var fortsatt ikke over. Etter tre gule kort i første omgang fikk dommeren flere tøffe situasjoner å vurdere. Finnøys nummer 9, Torjus Halsne fikk det første gule kortet etter 34 minutt i andre omgang, og like etter 2–2 reduseringen var Halsne involvert i en takling hvor dommeren så seg nødt til å vise det andre gule. Deretter var begge lag ute med en spiller hver.

Kampen ble ganske balansert etter den andre utvisningen og kampen endte 2–2.

Begge lags trenere var fornøyde med resultatet.

-All honnør til Finnøy som spiller en kjempe kamp, de skapte kaos for oss og sikrer seg et uavgjort resultat, sier Mastra trener Alexander Jarle Opshaug Teigen til Øyposten.

-Det røde kortet preger kampen, og det var spesielt vanskelig å spille god fotball under kaoset, kampen ble iallfall underholdende for tilskuerne, presiserer Teigen.

-Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi spilte, vi hadde kontroll i andre omgang og 2–2 er et passende resultat, sier assisterende trener for Finnøy, Bendik Heggelund.

-Det ene poenget gir oss en høyere plassering på tabellen og vi håper på flere gode resultater i de resterende to kampene, legger han til.

Publisert: