Blinkskudd for Sindre og Folke på landsskytterstevnet i Bodø

Landsskytterstevnet i Bodø nærmer seg slutten. Sindre Flesjå og Folke Helle gjorde det bra og kan se fornøyd tilbake på årets konkurranse.

GODT FORNØYD: Både Folke Helle og Sindre Flesjå kan si seg fornøyd med årets skytterstevne.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

Øyposten skrev i sist uke om Sindre Flesjå og hvordan han skulle være med å kjempe om å bli Norges beste skytter. Nå forteller han om hvordan stevnet har vært så langt.

–Torsdag er siste dagen min her i Bodø. Da skal jeg delta på et skogsløp hvor man kombinerer løping med skyting. Det blir nok ingen pallplassering ellers i år, men jeg regner med å gjøre det bra på skogsløpet, forklarer Flesjå.

BLINKSKUDD: Selv om det ikke blir topplassering på Flesjå var det et vellykket stevne for både han og Folke Helle. Dette er fra en av konkurransene deres.

Til tross for litt varierende resultater kan Flesjå gladelig meddele at han var blant de topp 10 prosent beste skytterne på stevnet.

– Jeg har ikke fått trent noe skikkelig før årets konkurranse, derfor vil jeg si at jeg har gjort det bra med de forutsetningene jeg har hatt.

Skøyt seg hele veien til finalen

Folke Helle tok også tatt turen opp til Bodø for å delta på landsskytterstevnet. I år kan han fortelle om noen vellykkede blinkskudd.

– Jeg greide faktisk å skyte meg hele veien til finalen. Da skøyt jeg 28 av 30 på blink, noe jeg bare har gjort en gang tidligere, sier han fornøyd.

Selv om han greide å kare til seg en finaleplass valgte han allikevel å ta turen hjemover på onsdag, fordi finalen holdes på fredagen.

FINALEPLASS: Folke Helle er fornøyd med å ha kjempet seg til finalen.

– Det ble litt lenge å vente, i tillegg til at jeg har litt jeg må gjøre hjemme. Det er en lang kjøretur så det beste er å starte nå, sier han og legger til:

– Jeg bestemte meg for at hvis jeg greide å skyte over 30, skulle jeg vente til fredagen, men siden jeg ikke klarte det blir konkurransen for tøff til at det er vits å vente.

Og selv om han ikke får delta på finalen er han fornøyd med å ha kommet såpass langt.

– Jeg tar ikke så tungt på det. Å komme til finalen er selvsagt stas, men det kommer et år neste år også, vi får heller se om jeg kan bli lenger da.

En knallkjekk uke

Sindre Flesjå opplyser at han ikke planlegger å reise ned til Stavanger før litt senere i uka. Til tross for varierende resultater kan han opplyse om at han ikke kommer tomhendt hjem.

– Jeg har heldigvis gjort det bra nok til å få med meg noen sølvbeger, og det er jo alltid kjekt, sier Flesjå.

Flesjå ser på skytterstevnet som en ferieuke og en god måte å koble av. Han har aldri vært i Bodø før og synes det er en god måte å bruke ferien på.

– Snart begynner jeg i full jobb i tillegg til at jeg blir fulltidsstudent. Derfor var det deilig å koble av på denne måten, sier han.

Nå gjenstår de siste konkurransene for Flesjå, og før han legger på telefonen kommer han med et viktig tips til hva som skal til for å komme så langt som han har gjort.

– Akkurat nå sitter jeg å pusser våpnene, en Sauer 200 STR og en HK 416. Å passe godt på våpnene er kanskje noe av det viktigste du gjør, da kan du komme langt, avslutter han.

Publisert: