Arkivfoto: Varaordfører Dagny Sunnanå Hausken seier det viktigaste er at jobben blir gjort.

I intensjonsavtalen som ble laget i forbindelse med kommunesammenslåingen mellom Finnøy Rennesøy og Stavanger, står det at det kun er områder utbygd på bymessigvis i Rennesøy og Finnøy, som skal ha eiendomsskatt etter kommunesammenslåingen. Fellesnemda klarte aldri å bli enige om hva som lå i den formuleringen. I et leserinnlegg beskylder Harestad og Kyle Finnesand meg for løftebrudd siden kommunestyret i Stavanger unntatt Frp, nå stemte for at det skal innføres eiendomsskatt i hele nye Stavanger. De mener jeg skylder folk i Rennesøy en unnskyldning.,

Egentlig begynner hele denne diskusjonen å bli ganske tåpelig, men jeg kan likevel ikke la være å svare på slike usannheter og drøye påstander.

Både Harestad og Kyle Finnesand er erfarne politikere. De vet utmerket godt forskjell på en intensjon og et løfte. Jeg skrev under på intensjonsavtalen på vegne av flertallet i kommunestyret i Rennesøy. Det er en ordfører sin plikt å gjøre som flertallet i kommunestyret vedtar. Intensjon er noe du skal arbeide for. Det er i alle fall en ting jeg er helt sikker på, og det er at veldig mye av det som står i intensjonsavtalen aldri vil bli akkurat slik det står der. Det ser vi allerede nå før nye Stavanger er etablert. Det er som sagt intensjoner som står i denne avtalen. Noe vi skal arbeide i felleskap for å oppnå. Så må vi komme i mål med dette politisk. Det står altså ingen løfter om at det ikke skal innføres eiendomsskatt i Rennesøy i intensjonsavtalen.

Jeg mener som sagt at det vedtaket som Stavanger kommunestyre gjorde om eiendomsskatt i hele kommunen og sonedifferensiering ut fra verdi på huset, var det nærmeste vi kunne komme målet i intensjonsavtalen.

Både Stavanger og Finnøy har eiendomsskatt på hytter og hus. Frp har sittet i flertallet i Stavanger i flere år uten at eiendomsskatten ble fjernet her. Det er derfor underlig at Harestad og Kyle Finnesand ikke har tenkt tanken på at det kunne ende opp med eiendomsskatt også i Rennesøy etter kommunesammenslåingen, som de har arbeidet så intenst for.

Det er på tide at Harestad og Kyle Finnesand selv tar ansvar for den prosessen de har vært med på. Det er ikke greit å bare rope høyt og skylde alt på andre. Dersom de har lovet innbyggerne i Rennesøy at det ikke skulle bli eiendomsskatt i, får de selv be innbyggerne om unnskyldning.

Saken om eiendomsskatt er bare en av veldig mange ting som står i intensjonsavtalen.

Harstad og Kyle Finnesand synes tydeligvis ikke de vedtak som de tre kommunene er blitt enige om i Fellesnemda er viktige. Noen av oss trodde dette var vedtak som skulle stå flere år framover. Frp i Stavanger velger å ta omkamp på flere av vedtakene allerede før den nye kommunen er etablert. Dette synes jeg krever en unnskyldning til oss politikere i Rennesøy og Finnøy som har trodd at arbeidet i Fellesnemda var viktig, og at vedtakene ville bli respektert i Nye Stavanger.

Dagny Sunnanå Hausken

Ordfører i Rennesøy

Varaordfører i Stavanger