En gang i uken er geolog Agnes Haker på Dale. – Akkurat i dette området er det spesielt mye som faller ned, sier hun.|Dette er bare noe av det de har fjernet fra fjellsiden.|Det er fjellsidene over de fire møteplassene som de rensker for løse steiner.|Fjellsikrer Artur Kohs er en av dem som denne uka henger i fjellsiden på Dale.

Rogaland fylkeskommune er godt i gang med å rydde fjellsiden på Dale fra løse trær og steiner. Geolog Haker var på plass tirsdag for å følge arbeidet.,

- Akkurat i dette området er det spesielt mye som faller ned. Derfor har vi valgt å fokusere på dette området, sier Haker.

Hun forteller at det er mye vegetasjon og trær som vokser i sprekkene.

- Vi prøver å fjerne disse slik at ikke røttene sprenger ut blokker med stein. Hvis et tre for eksempel velter, så vil det tar med seg stein.

- Vi fjerner minst mulig av trærne fordi det er fint og fordi dette er et naturområde. Men det er en del trær som skal bort og alle mindre løse blokker.

Dette er bare noe av det de har fjernet fra fjellsiden.

Bare deler av strekningen

Hva de skal gjøre med de større løse partiene er hun foreløpig usikker på.

- Vi må tenke litt på hvordan vi skal få disse trygt ned uten å ødelegge veien, sier hun.

Ifølge geologen kommer de bare til å sikre deler av strekningen.

- Det hadde vært en utrolig omfattende jobb hvis vi skulle ha sikret hele området. Det er ikke mulig. Vi kommer derfor til å fokusere på områdene over møteplassene.

- Mesteparten av budsjettet kommer til å gå til å lage møteplassene, men så blir noe satt av til dette. Vi må nesten bare se hvor mye vi får og hva som er mulig å gjøre for denne summen.

Fjellsikrer Artur Kohs er en av dem som denne uka henger i fjellsiden på Dale. Foto: FOTO: Privat