Sissel Knutsen Hegdal blir Stavanger Høyres ordførerkandidat.

STAVANGER:

"Sissel Knutsen Hegdal er 55 år, utdannet jurist og gift med Torbjørn Hegdal. Sammen har de tre barn - Fredrik (27), Emilie (25) og Espen (24). Sissel er bosatt på Madlamark, men tilbringer også mye tid på familiehytta på Nord Hidle i Finnøy kommunedel", heter det i pressemeldingen fra Stavanger Høyre.,"

Sissel har vært aktiv i Stavanger Høyre siden 2003. Siden juni 2020 har hun vært gruppeleder for Høyres kommunestyregruppe.

Sissel Knutsen Hegdal har sterk støtte i kommunestyregruppen og i lokalforeningen. I tillegg opplever nominasjonskomiteen tilsvarende signaler fra flere andre miljøer i kommunen. Sissel har tilført energi og kraft i rollen som gruppeleder.

Mange verv

Hun har erfaring som leder for kommunalstyret for oppvekst i perioden 2015-2019 og som leder for kommunalstyret for kultur og idrett i perioden 2007-2015.  Hun har i inneværende periode vært fraksjonsleder for helse & velferd og har også nylig overtatt vervet som fraksjonsleder for oppvekst og utdanning. Hun har bred erfaring fra en rekke selskap gjennom styreverv i blant annet Lyse AS, Ivar IKS, Museum Stavanger AS, Stavangerregionen Havn IKS, Forus Næringspark AS, Risavika Havn AS, Stavanger Forum AS m.fl. Det er en svært erfaren person som nå innstilles som ordførerkandidat.

Sissels sterke samfunnsengasjement startet i rollen som FAU-leder gjennom mange år på Madlavoll skole. Hun har også engasjert seg som idrettsmamma og ildsjel i nærmiljøet.

Sissel er tydelig, svært dyktig og med stor arbeidskapasitet. Hun er samarbeidsorientert og godt likt på tvers av partiene.

Anledning til å bli kjent

Stavanger Høyre nominerer ordførerkandidat tidlig slik at byens innbyggere gis anledning til å bli kjent med kandidaten. Komiteen ønsker å bygge et sterkt lag sammen med den som nominasjonsmøtet velger til ordførerkandidat. Komplett liste med kandidater til neste lokalvalg velges på nominasjonsmøte først i november 2022.

-Jeg er både ydmyk og takknemlig for den tilliten som nominasjonskomiteen viser meg. Å bli innstilt som Stavanger Høyres ordførerkandidat er virkelig en ære, og jeg ser frem til nominasjonsmøtet 17. november. Nå er det opp til medlemmene. Stavanger Høyre har mange dyktige og engasjerte representanter, og det har vært svært givende å ha rollen som gruppeleder for et flott lag som vil hverandre vel.

Jeg gleder meg til å jobbe på lag sammen med de ulike aktørene i Stavanger og finne politiske løsninger i samarbeid med de som politikken faktisk angår. Stavanger Høyre har lange tradisjoner for en pragmatisk og lyttende tilnærming til politikkutforming. I den tradisjonen er det mange kjente navn og store sko å fylle, men jeg føler meg absolutt klar for oppgaven, sier Knutsen videre ifølge pressemeldingen.

Sissel Knutsen Hegdal er født og oppvokst i Harstad, og studerte jus ved universitetet i Bergen.