Forslaget vil løysa problema for pendlarane frå Fogn til Judaberg om morgonen.

FINNØY: Forslaget byggjer i vesentleg grad på det forslaget ein lesar lanserte i Øyposten for litt sidan. Det nye ruteopplegget ser slik ut:,

https://www.oyposten.no/wp-content/uploads/2021/02/Ferjeruter_rev-004.pdf

Dette er brevet til Kolumbus frå det felles ruterådet i øyane i Finnøy:

"Etter ruteomlegginga den 01/01-2021 ble det noen rutetider som gjorde hverdagen for reisende en god del vanskeligere.

For Fogn var det spesielt avgangen fra Fogn kl: 07:00 som ble forskjøvet til 07:20. Dette resulterte at folk kom for sent på jobb både innen helse/omsorg og privat nærings virksomhet. I tillegg ble avgangen kl: 16:00 forskjøvet frem til 15:50 fra Judaberg til Fogn som fikk samme negative følger.

Sen avgang fra Judaberg til Fogn ble også fjernet på lørdager.

I tillegg ble også korrespondanse om morgenen, Eidssund-Skipavik ødelagt i det nye ruteopplegget. Det er også varslet endringer i Hjelmeland - Nesvik - Skipavik sambandet men, med denne rutejusteringen i Finnøysambandet vil det også korrespondere etter denne ruteendringen.

Grendelaga i Finnøy kommunedel ønsker derfor å få gjort noen tidsendringer på dagens rutetider.

Hoved endringa er at Rute 1 starter fra Judaberg 15 minutt tidligere enn i dag for å få tilbake 07:05 avgang fra Fogn til Judaberg. Disse 15 minutt justeringen gjør også at Eidssund -Skipavik vil passe. Dette er også tilfelle etter ruteendringer i Hjelmeland - Nesvik – Skipavik som er varslet.,Avgang kl: 16:00 fra Judaberg til Fogn er også på plass i dette forslaget.

Det er også lagt inn et sent ‘’b’’ anløp fra Judaberg til Fogn på lørdager.

Denne rutejusteringen er gjennomgått og godkjent i felles ruteråd for Finnøy der alle øyene med anløp av Finnøysambandet er med.

Fogn Grendalag

Finnøy Grendalag,Halsnøy Grendalag,Ombo Grendalag,Sjernarøy Vekst