HELLAND:

Allerede ti minutter før loppemarkedet startet spurte folk om de kunne gå inn. Det tok ikke mange minuttene før parkeringsplassen var full.,

- Jeg synes dette er helt forferdelig. Det er veldig trist, sier Tone Edland.

Hun har tidligere vært på en middag der i forbindelse med økologisk uke. Nå har hun tatt turen til Rennesøy sammen med broren John Georg Gabrielsen og niesen Alisha for å se om de kunne finne noe spennende å ta med hjem.

- Jeg har funnet en hengestol som jeg gjerne vil ha. Jeg ser også etter noen planter, sier hun.

Mange lette etter skatter i drivhuset.

Har vært et populært partyhus

Det 1000 kvadratmeter store drivhuset har vært et populært partyhus de siste årene og nå skal det tømmes. Lysestaker, lenestoler, et ustemt piano, blomsterpotter, hengekøyer og oljetønner er bare noe av det som er til salgs.

Judith Frempomaa kommer bærende på en stor stol og en utendørs stekepanne.

- Jeg har aldri vært her før. Da jeg kom hit ble jeg veldig lei meg for at jeg ikke visste om at dette stedet eksisterte. Det er en veldig unik plass. Jeg synes det er kjedelig at de skal stenge, sier hun.

Judith Frempomaa har bestemt seg for å kjøpe denne stolen. - Jeg synes den var veldig fin. Jeg har hatt lyst på en slik lenge, sier hun.

Det var helt tilfeldig at hun kom over arrangementet på Facebook og bestemte seg for å ta turen innom.

- Dette er en fin lørdagsaktivitet. Det er veldig mange ting her. Jeg føler at det er litt som å dra på skattejakt. Jeg er glad i gamle og rare ting, forklarer hun.

Akkurat flyttet til Norge

Emma Howard fra London har heller aldri vært der før og synes stedet likner veldig på der hun er ifra.

- Jeg har akkurat flyttet til Sandnes. Faren til kjæresten min hadde hørt om dette og tipset oss om det. Vi bestemte oss for å dra hit for å se om det er noen vi trenger til den nye leiligheten vår, sier hun.

Denne lysestaken synes Emma Howard passer perfekt inn i den nye leiligheten sin.

Driver med gjenbruksdesign

I enden av drivhuset står venninnene Susanne Jensen og Astrid Garpestad og kikker.

- Jeg har fulgt dem lenge på Facebook, men jeg har aldri vært her før. Jeg har bare ikke kommet så langt. Jeg synes det er trist at de skal legge ned, sier Susanne.

Hun driver med gjenbruksdesign og håper å finne noe hun kan bruke. Etter å ha gått gjennom halve lokalet har hun funnet flere ting som hun godt kunne tenke seg.

- Jeg har ikke kjøpt noe enda, men jeg skal nok finne noe, sier hun.

- Jeg synes bare det er gøy å gå og se, sier Astrid.

Verken Susanne Jensen (t.v.) eller Astrid Garpestad har vært her før. - Jeg har fulgt dem lenge på Facebook, men jeg har aldri vært her, forklarer Susanne.

Flere steder rundt omkring i drivhuset henger det grønne garnkuler. Brit Haga, Emily Skår Knutsen og Linn Iren Skår står med noen av disse i hendene.

- Jeg tenkte jeg skulle bruke de til pynt eller dekorasjoner, forklarer Linn Iren.

Brit Haga (t.h.), Emily Skår Knutsen og Linn Iren Skår har bestemt seg for hva de skal ta med seg hjem.

Nesten bare kvinner

Flesteparten av de som har tatt turen denne formiddagen er kvinner, men noen menn og ett par hunder har også funnet veien.

Magnus Eriksen er en av dem. Han går hånd i hånd med Eivor Tysvær.

- Fruen har vært her før, men jeg har aldri det. Jeg synes det er helt strålende her, sier han.

Magnus Eriksen og Eivor Tysvær synes det er gøy å gå rundt og kikke.