Her sjekker du status på ditt koronasertifikat - og alt du trenger å vite

Koronasertifikatet kan trolig benyttes fra fredag.

  • Per Thime/Randaberg24
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

SERTIFIKAT:

Det kan brukes for eksempel på arrangementer og ved innreise – men det er avhengig av hva slags bruksområder som blir besluttet av regjeringen.,

Sertifikatet viser blant annet grønt og rødt lys og QR-koder for kontroll. Fullvaksinerte og beskyttede, det vil si folk som har hatt korona eller fått første vaksinedose for tre uker eller mer siden, får grønt, mens uvaksinerte får rødt.

Fredag 11. juni vil koronasertifikatet være klart til kontroll med QR-koder, avhengig av hva slags bruksområder som blir besluttet av regjeringen. Den nye versjonen ligger ute allerede nå, og kan sjekkes ut allerede nå.

Der vil du se hva som gjelder - hvordan din status er.

,, vaksinasjonsstatus (vaksinert, antall doser eller uvaksinert), den siste negative koronatesten som er registrert på deg de siste sju dagene, om du er immun etter å ha hatt koronasykdom, kontrollside som viser QR kode klar for besluttet bruk,,

Regjeringen vil i tiden framover beslutte hva sertifikatet kan brukes til, både når det gjelder unntak fra smittevernregler i eget land, og reise til andre land ved grensepassering.

Koronasertifikatet vil til slutt få to ulike visninger:

  • en enkel visning for innenlands bruk (planlagt klart fra 11. juni)
  • en EU-tilpasset visning som vil gjøre det mulig å krysse grenser på tvers av EU- og EØS-området (planlagt klart til slutten av juni)