Spente elever møtte til første skoledag på Mosterøy og Rennesøy

På Mosterøy skole møtte 32 spente nye førsteklassinger på å få gå inn i klasserommet for første gang. På Rennesøy skole gleder 9. klasse seg til å få lage brownies i mat og helse.

Publisert: Publisert:
Fra venstre: Rikke, Sara, Hermine. Rikke, Sara og Hermine er spente på første skoledag og venter på at deres navn skal bli lest opp.

MOSTERØY: Rikke, Sara og Hermine er klare for første skoledag, og venter på at navnet deres skal bli lest opp. De er litt spente for hvordan dagen kommer til å bli.

-Hvordan blir første skoledagen, tror dere?

– Flott, sier Rikke til Øyposten.

– Kult, sier Sara.

-Litt spent, sier Hermine.

Uansett venter både Rikke, Sara og Hermine at det blir en flott dag. Selv om Hermine sier hun er litt spent, så kjenner hun læreren og de fleste elevene allerede, og alle tre håper på å møte noen nye de ikke kjenner fra før av.

Høytidelig åpning

Åpningsseremonien på Mosterøy skole, hvor rektor Kristin Surnevik leser opp navnet til elevene i en høytidelig seremoni.

Sola skinte over Mosterøy skole da rektor Kristin Surnevik ønsket velkommen til første skoledag. Surnevik er glad for på kunne ønske elevene velkommen i strålende vær, og synes også det er stas med den tradisjonsrike seremonien med høytidelig opplesing av navn. Først når navnet er lest opp, får eleven gå inn i klasserommet for første gang.

-Navneopplesningen gir elevene følelsen av at dette er en stor og viktig dag for dem, noe det også er, mener rektor Surnevik.

Søtmons gleder seg til mat og helse

Fra venstre: Sikke, Anders, Lars Tore er alle 9. klassinger klare for det nye skoleåret med mat og helse som nytt fag.

På Rennesøy skole møter vi Sikke, Anders og Lars Tore som begynner i 9. klasse. Dette året skal de begynne med mat og helse. De gleder seg til å begynne med det og spesielt Anders utrykker et stort ønske om å lage brownies.

-Brownies er kjempegodt, mener han.

-Hvordan blir det nye skoleåret?

–«Chill» og kjekt, mener Sikke og Lars Tore .

–Gleder meg til ferie. sier Anders.

Skal bygge videre på gode resultater

Rektor Erik Nielsen gikk fra klasserom til klasserom og ønsket elevene velkommen.

En som også er klar for å komme tilbake til hverdagen er rektor Erik Nielsen på Rennesøy skole. Nielsen gleder seg til et år uten korona og ser fram til et nytt skoleår med liv i gangene.

-Jeg får nytt påfyll av å være blant elevene på skolen. I år skal vi bygge videre på de gode resultatene vi har fått i lærings- og trivselsundersøkelsen, sier Nielsen.

Rennesøy-rektoren opplyser at de det kommende skoleåret skal jobbe videre med skolens visjon om god læring, godt engasjement og gode relasjoner.

-Første skoledag skal være ekstra spennende for de nye elevene som begynner i 8. klasse, sier Nielsen.

Dette skoleåret begynte det 85 nye elever på Rennesøy skole. Ifølge rektor Erik Nielsen er elevene både spente og forventningsfulle når de skal opp i ungdomsskolen. For da blir det ny lærere, nye klasser og en helt ny skole.