Lars Tore Klepsvik og Rebecca Egeland var ikke fornøyde da de på nyåret fikk beskjed om at biblioteket ble stengt med tre dagers varsel. Foto: Silje Talgø Klakegg

Biblioteket har vært stengt siden 15. januar, fordi heisen er i ustand. Det har ikke vært forsvarlig for ansatte og leverandører å jobbe under eksisterende forhold.

– Vi har nå fått på plass en funksjonell trappetralle som gjør at bøker enkelt kan transporteres til og fra biblioteket, og det betyr at vi nå kan åpne biblioteket igjen, sier Thina Hagen, vikarierende bibliotek- og kulturhussjef.

Den elektriske trappetralla som nærmest av seg selv skal kunne gå opp og ned trappa til biblioteket lastet med bøker. Foto: Rebecca Egeland

Kulturhuset Meieriet har fortsatt ingen heis, men det jobbes med å få på plass en ny. Det er foreløpig usikkert når denne er på plass, men dette vil bli avklart når anbudsrunden er gjennomført.

– Vi gleder oss til å åpne biblioteket igjen og treffe faste og nye besøkende, sier Rebecca Egeland og Lars Tore Klepsvik, som jobber på Rennesøy bibliotek.

Onsdag er Egeland utplassert på hovedbiblioteket i byen. Torsdag klokka 10.00 åpner hun igjen dørene til Rennesøy bibliotek.

Biblioteket ligger i andre etasje i Meieriet og er ikke tilgjengelig med rullestol og barnevogn.

Planleggingen av å flytte biblioteket ned i bankbygget er igangsatt, men når flyttingen kan begynne, er uvisst.