Motarbeides av kommunen

Bobilparkeringen til Vikevåg Båtforening går som det suser, men til tross for stor pågang opplever båtforeningen motgang av kommunen for å søke om å utvide tilbudet.

Vikevåg på Rennesøy.|Ekteparet Klokkhammer har hatt en fin natt på bobilparkeringen og ser frem til å dra videre på ferie opp til Rosendal og Sogn.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

Rennesøy: 

-Etterspørselen har vært så stor at vi kommer til å søke om utvidelse av kommunen, men vi opplever til tider at de motarbeider oss, sier forman i båtforeningen, Åsgaut Vindnes til Øyposten.,

Båtforeningen fikk i 2020 dispensasjon av Stavanger kommune til å etablere bobilparkering som er gyldig ut 2021. De har siden det hatt stor pågang, men å få utvidet søknaden viser seg å ikke være like lett. Kommunen etterspør gamle papirer fra den forrige søknaden som ble sendt inn, samt et gebyr for å se på søknaden. Vindnes forteller at det ikke er mye vinning å hente fra båtforeningen, de jobber for det meste på dugnad for å få det til å gå rundt, og summen kommunen tar for å se på søknaden overskrider budsjettet.

-Bobilparkeringen og båthavnen har vært til fordel for næringslivet på Vikevåg, det er med på å lage liv i havna her. Turister handler på de lokale butikkene og da er det synd at det skal være så vanskelig å få gjennom søknaden om utvidet bobilparkering, sier formannen for båtforeningen.

Fredelig og godt tilrettelagt 

På kaikanten var det tre bobiler onsdag morgen, og ekteparet Oddvar og Lillian Klokkhammer som kommer fra Farsund er fornøyd med overnattingstedet de tilbrakte natten på.

-Vi kom på tirsdag kveld og har bare en liten stopp her før vi reiser. Vi fikk kjennskap til plassen av noen slektninger som har båt i havna her og er veldig glade for tipset. Vi har aldri vært her før, men vi har alt vi trenger; strøm og vann. Parkeringen har også god beliggenhet og den er fredelig og godt tilrettelagt, sier ekteparet.

Sunlight - bobilnavnet, er et perfekt feriehjem på fire hjul i følge ekteparet. Her kan de dusje, lage mat og har alt som er nødvendig for å få en fin bobilferie.

-Nå bærer turen videre til Rosendal og Sogn, etter det får vi se hvor veien tar oss, sier Oddvar Klokkhammer før han setter seg i bilen og kjører ut mot Mortavika.

 Ekteparet Klokkhammer har hatt en fin natt på bobilparkeringen og ser frem til å dra videre på ferie opp til Rosendal og Sogn.
Publisert: