Finnøy Pizza, første "pitstoppet" i Festivalløypa. Her får du servert pizza med lokale tomater. Fra venstre: Elisabeth Hauge Nordbø, Alexandra Ciuciu og Arne Nordbø. 

Av Jone Bergøy Nedrebø

FINNØY:

Stavanger har sine byvandringer, nå får Finnøy sin bygdevandring. Det er Judaberg som står på tapetet, og underveis i turen vil det bli servert lokalt komponert mat som skal gi en smak av Finnøy.

-Det er veldig kjekt å vise frem Judaberg, det blir spesielt kjekt å fortelle folk som ikke har så stor tilknytning til øya om hvordan det var før og hvordan Judaberg har blitt det sentrumet vi er så glade i, sier guidene, Elisabeth Hauge Nordbø og Arne Nordbø til Øyposten.

Festivalløypa blir beskrevet av tomatfestivalen slik: "Finnøy er full av smaker og opplevelser... Nå skal vi i løpet av 80 minutt ta et dykk gjennom historie- og matopplevelser fordelt her på Judaberg".

Løypa starter i Næringshagen og tar turen innom Finnøy Pizza, deretter til Steinnes VVS, Kaihuset, Asheim-huset, Bethel, Grieg-bygget og til slutt Innbyggertorget hvor det blir holdt en quiz om tidligere poster, så følg godt med under veis!

-Det er alltid kjekt å treffe folk som vi lære litt mer om Finnøy. Da får vi muligheten til å fortelle litt om hvordan det var her når vi var små og hvordan overgangen til dagens Judaberg sentrum har vært, med forskjellige virksomheter som har vokst frem og blitt en sentral del av Judaberg, sier guidene.