Propellene på "Rygerfjell" har fått kaien på Brimse til å svikte

Fundamentet til kaien på Brimse har begynt å svikte, og forårsaket en stor sprekk i kaien. Årsaken er undervannsstrømmene fra propellene på ferja «Rygerfjell», Nå vil kommunen sjekke flere av de gamle kaiene som ferja anløper.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Tydelige skilt på kaien, varsler at noe er galt.|(Arkivfoto): Kaien på Brimse blei avsperra etter fundamentsvikt.

Av Jone Bergøy Nedrebø,

RENNESØY:

-Kaien er inntil videre stengt for ferjetrafikk, opplyser  sekssjonssjef i Stavanger kommune, Trygve Petter Nilsen til Øyposten Det skal nå vurderes hva som kan gjøres for å hente eventuelle biler på øya, men hurtigbåten anløper fortsatt Brimse. Det var søndag at det ble oppdaget at fundamentet til kaien sviktet, og det er nå en stor, synlig sprekk i kaien.,

Undervannsstrømmene fra propellene på ferja "Rygerfjell" har undergravd kaien på Brimse. Dette bildet er fra Byre.

"Rygerfjell" ble satt inn i trafikk på øyene uten ferjekai i Ryfylke nyttår, og har rukket å bli et svært populært tilbud for disse øysamfunnene.

Ifølge Trygve Petter Nilsen jobbes det med å organisere transport av de bilene som skal av øya, i løpet av uka.

-Det er ikke mulig å slippe biler ut på kaien, slik forholdet er nå. Vi må se på en midlertidig løsning slik at ferja fortsatt kan trafikkere Brimse, og vi må også vurdere en mer langsiktig løsning, sier Nilsen.

Kaien på Brimse er sperret for ferjetrafikk.

Ferja "Rygerfjell" har anløp til flere av de gamle kaiene i Ryfylke, og Nilsen mener kommunen nå må ta en sjekk også på disse. I Stavanger kommune gjelder det Sør-Bokn, Byre, Sæbøvåg, Østhusvik i tillegg til Brimse.

-Vi har hatt dykker nede og sjekket kaien på Østhusvik, og den ser helt fin ut, opplyser Nilsen.

Ifølge Brimse Vel er det fire biler og en tilhenger som trenger ferjeskyss.