Gjekk du glipp av desse?

Her er nokre av dei mest populære artiklane frå Øyposten dei siste månadane. Kvinnelege hummarfiskarar, Netflix og mexicansk mat er berre nokre av stikkorda.

JAKTAR PÅ HAVETS KARDINAL: Mari-Anne Runestad frå Fogn tek ein siste sjekk før årets hummarsesong starta.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

FINNØY: Viss du treng litt helgelektyre får du mange gode forslag her. Under finn du nokre av artiklane frå Finnøy og nærliggande øyar som blant anna har vore mest lest, diskutert, eller mest populære på Facebook-sida vår.

Du finn anbefalingar av artiklar frå Rennesøy her.

https://www.oyposten.no/2021/10/01/jaktar-pa-havets-kardinal/

– Hummerfiske er i stor grad ei mannegreie, på same måte som haustjakta, men det er ingenting i vegen for at jenter kan driva hummarfiske, det er minst like spennande for oss, seier Mari-Anne Runestad frå Fogn.

https://www.oyposten.no/2021/09/10/sjukeheimen-pa-finnoy-ma-kutta-kostnadar-med-mest-10-prosent/

Etter at Finnøy blei ein del av Stavanger kommune, har Finnøy pleie- og omsorgssenter fått beskjed om å spara fire millionar kroner. Budsjettet er redusert frå 50 til 46 millionar kroner.

https://www.oyposten.no/2021/10/27/bygger-nytt-og-hapar-fleire-bonder-gjer-det-same/

Kjartan Nedrebø og Ragnhild O. Steigen bygger nytt fjøs på Sjernarøy, og håpar at fleire bønder i øyane vil satsa på landbruket.

 Kjartan Nedrebø og Ragnhild O. Steigen har bygd ny løe på Aubø, som dei stolt viser fram saman med barna Jørgen (på armen), Sigrid og Kåre.

https://www.oyposten.no/2021/10/28/stoppa-leik-inspirert-av-voldeleg-netflix-serie-pa-finnoy-skule/

I førre veke oppdaga tilsette på Finnøy sentralskule at elevane lekte ein ny versjon av «raudt lys»: I staden for at dei berre tapte viss dei gjekk på raudt lys, lata dei som dei døydde. No er rektor Bente Tjelta bekymra.

https://www.oyposten.no/2021/10/22/norled-problemferja-skal-snart-ut-av-trafikk/

MF «Fedjefjord» skal snart ut av trafikk, lovar Norled. Den nye ferja «Hidle» skal setjast inn i sambandet i løpet av november, eit halvt år forsinka.

https://www.oyposten.no/2021/10/02/matboda-til-cindy-blei-raskt-populaer-pa-finnoy/

Cindy’s små gleder er nok kome for å bli. Den nye matboda på kaia på Judaberg har fått veldig god mottakelse, og kundane skryter også Cindy sjølv opp i skyene.

 Cindy Falkeid og hennar distinktive matbod har allereie lokka mange kundar til kaia på Judaberg.

https://www.oyposten.no/2021/10/23/heim-for-50-kroner-er-konge-pa-finnoy/

Finnøy-ungdommar på byen i Stavanger lovprisar det nye tilbudet frå Stavanger kommune, som gjer at dei kan koma seg trygt heim for bare 50 kroner.

https://www.oyposten.no/2021/10/25/24-pizzaer-gjekk-med-pa-apninga-av-ungdomsklubben/

I førre veke kunne endeleg den lenge etterlengta ungdomsklubben åpna dørene i Kulturstova. Då var det kjøpt inn rykande, ferske pizzaer.

https://www.oyposten.no/2021/10/28/oybu-har-ansvaret-for-a-rivinga-i-radhuset-kjekk-jobb/

Arbeidet er i full gang med det som skal bli Stavangers nye rådhus. Det gamle rådhuset midt i Stavanger sentrum er snart bare eit tomt skal, og i spissen for rivinga står ein sjernarøybu.

 Jørgen Kvæstad Evjen har ansvaret frå A til Å med rivinga, både innvendig og utvendig, i det gamle rådhuset i Stavanger,

https://www.oyposten.no/2021/10/08/norled-far-passet-paskrive-etter-ferjetrobbel/

Reisande i finnøysambandet fekk store utfordringar med å komma seg til og frå, ettersom det var berre ei ferje i rutetrafikk.

https://www.oyposten.no/2021/08/27/har-planar-om-uteservering-pa-judaberg/

Stephan Dickinson har kjøpt det gule huset i smuget på Judaberg, av eldre folk bare kjent som Martha Aas-huset. I hagen har han planar om å laga til uteservering, og kanskje restaurant der det ein gong var butikk.

https://www.oyposten.no/2021/10/28/flytta-inn-i-ny-brannstasjon-pa-finnoy/

Det er mykje på plakaten hos Rogaland brann og redning IKS. Denne veka flytta dei lokale brann- og redningsmannskapa inn på den nye brannstasjonen på Judaberg.

 Bak frå venstre: Runar Steinnes, Roar Roda, Geir Sverre Mjølsnes, Jarle Mjølsnes, Bodil Nesvik Engstrøm, Øyvind Gjedrem, Roald Nåden og Trygve Spanne. Fråmme fra venstre: Atle Johan Landa, Svend Reilstad, Lars Reilstad og Kai Petter Flesjå.

https://www.oyposten.no/2021/10/22/hog-temperatur-pa-den-forste-bondekafeen/

Friske meiningar og kritiske innlegg på den første bondekaféen på Innbyggartorget. På programmet stod kartlegginga av friluftsområder i kommunedelen.

https://www.oyposten.no/2021/09/11/bli-med-ombord-i-den-nye-ferja-mf-hidle/

I september klappa MF «Hidle» til kai i Stavanger. Øyposten var på plass og fekk omvising ombord. Bli med og ta ein kikk.

https://www.oyposten.no/2021/09/12/feirar-70-ar-med-ekte-kjaerleik/

Gneisten mellom Olaug (89) og Edvin (91) Hesby blei tent på dansen på Tippen i 1947. Etter 70 års samliv fortel dei om eit lukkeleg ekteskap, men det har ikkje berre vore ein dans på roser.

 Det er ikkje alle forunt å kunne feira 70 års bryllaupsdag. - Det er me takksame for, fortel Olaug og Edvin Hesby.

NB: Merk deg at nokre av sakene er nokre veker eller månader gamle og det kan difor vera noko utdatert info t.d. i nyheitssaker.

Publisert: