Krfs Henrik Halleland.

FINNØY:

Halleland har varsla han vil reisa motforslag mot tilrådinga frå kommunedirektøren. Kommunedirktør Per Kristian Vareide rår politikarane til å gå for alternativ ein, som både vil sparea meir pengar, 38 millionar kroner, men også kutta fleire rute. Mellom anna blir det slutt på ruta til Vikedal og Sandeid.,

https://www.oyposten.no/2021/04/26/stavanger-vil-vraka-ruteforslaget-fra-hurtigbataksjonen/

Men Krfs Henrik Halleland vil prøva å få fleirtal for ruteforslaget frå Ryfylkeaksjone2020, som vil gi ei innsparing på 24 millionar kroner, men som også vil skjerma området for mange av dei foreslåtte kutta. I staden skal det leggjast opp til ein utstrakt bruk av bestillingsanløp.

Kommunedirekltøren meiner likevel at innsparingspotensialet ikkje er så stort som Ryfylkeaksjonen påstår.

Dette er forslaget Halleland vil reisa:

Formannskapet vurderer at rutetilbud nr. 3 er det alternativet som kan aksepteres. Det er viktig at det gis anledning til justeringer før ruteforslaget vedtas og at endelig ruteforslag blir send på høyring til aktuelle kommuner., Innsparing ved å sette inn ferge i stede for hurtigbåt til fisterøyene må synliggjøres idet vider arbeidet., Innsparinger ved å sette inn båt som går 19,9 knop istedenfor hurtigbåt til byøyene og Hommersåk må synliggjøres i det videre arbeidet., Ved nye kontraktinngåelser må det legges til grunn null-og lavutslippsløysninger.