Ehang 2016 over Sandnes (Illustrasjonsbilde). |

STAVANGER: AiRMOUR-prosjektet

sk

al

se på utfordringer og behov vi har

knyttet til

«blålys»-droner

i byer og samfunn. Dersom ulykken er ute, kan droner komme raskt fram til ulykkesstedet, uten utfordringer med bilkø eller andre veisperringer.

Stavanger kommune ønsker å ta en aktiv rolle i utviklingen vi vet kommer

,

innen bruk av droner. Vi håper dette prosjektet vil gi oss

læring og erfaring

for framtiden, sier prosjektleder Terje Rygh fra smartbyavdelingen.

I løpet av prosjektet skal vi involvere innbyggerne for å

lære mer om deres tanker knyttet til bruk av droner. Vi skal også lage e-kurs og verktøy til byplanleggere, droneoperatører og andre.

Vi trenger din hjelp - delta i vår spørreundersøkelse

Det er viktig at vi forstår hva du tenker om det å bruke droner i og rundt Stavanger for å forbedre akuttmedisinske tjenester. Så vi ønsker å invitere deg til å ta denne spørreundersøkelsen her.

Det skal ikke ta mer enn ti minuttter å svare på. Og du, hvis du har lyst å kan du være med i et panel som skal rådgi oss underveis i arbeidet vårt. Da melder du deg bare på i undersøkelsen vår.

PS. Vi følger selvsagt alle personvernregler.

Først ut i Stavanger

Går alt etter planen flyr de første dronene over Stavanger i 2023.

Ehang Scandinavia

flyr dronene i prosjektet

.

Bredt partnerskap 

Prosjektet koordiners av VTT i Finland. Konsortiet består av byer fra seks land: Tyskland, Finland, Norge, Sverige, Luxembourg og Nederland. Konsortiet har igjen 13 partnere som inkluderer forskningsinstutisjoner, luftfartsmyndigheter og nødetater. Se alle partnerne på EUs offisielle prosjektside.

Gjennom droneoperatøren i prosjektet, EHANG Scandinavia AS, er det tett kontakt med Avinor og Luftfartstilsynet i Norge. Begge er viktige nasjonale partnere for det videre arbeidet med sertifiseringer, og nødvendige flyvningstillatelser.

Internt i Stavanger kommune er også flere avdelinger involvert i prosjektet. Både Helse og velferd, Beredskap, Kart og digitale tjenester, Innovasjon og digitalisering, Smartby og By- og samfunnsplanlegging bidrar. De har ulike roller som behovsavklaring, innsiktsarbeid og tilrettelegging.