Har lest over 221 000 sider

Forrige uke gikk startskuddet for årets Sommerles og til nå har elever lest over 221 000 sider på Rennesøy og Finnøy.

(Arkivfoto): Rebecca Egeland ved Rennesøy folkebibliotek inviterer små og store til bygdekino og høgtopplesing, med meir, i vinterferien.
  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

FINNØY-RENNESØY:

- På Rennesøy er det nå 157 registrerte elever som har lest 673 bøker fordelt på 69 680 sider, sier Rebecca Egeland, filialansvarlig ved Rennesøy bibliotek.,

- Da kampanjen sluttet i fjor var det 258 som hadde registrert seg, så målet er absolutt innen rekkevidde. Kanskje greier vi 300 i år?

https://www.oyposten.no/2021/05/30/det-blir-sommerles-i-ar-ogsa/

Årlig kampanje

Sommerles er en digital lesekampanje for barn som går i 1. til 7. klasse. Den varer fra 1. juni til 31. august.

I år er temaet den magiske regnskogen. På nettsiden sommerles.no kan barna lage sin egen profil, registrere alt det de har lest og få poeng for hver leste side.

Ifølge Egeland er dette den kuleste lesekampanjen som finnes for barn. Hun legger til at det er viktig at barn leser også om sommeren slik at de ikke glemmer det ut.

 Denne anbefaler hun barn å lese i sommer.

Ikke for sent å bli med

- Det er mulig å melde seg på hele sommeren frem til kampanjen slutter 31. august. Den første uken av kampanjen har det kommet mange glade og spente barn fylt med leselyst til biblioteket, sier hun.

- Jeg håper det fortsetter slik ut sommerferien. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med starten av Sommerles.

https://www.oyposten.no/2021/04/04/den-nye-biblioteksjefen-koser-seg-med-krim-og-kjaerlighet/

Flere er med i år

Merete Meling Kindingstad ved Finnøy bibliotek er også veldig fornøyd med Sommerles så langt. Til nå har de 203 påmeldte som har lest 1308 bøker og totalt 150 137 sider.

- I løpet av de ti første dagene har de lest halvparten av det som ble lest totalt i fjor. Det er til og med flere som har meldt seg på i år enn det var i 2020, sier Meling Kindingstad.

- Det er kjekt at de er ivrige. Tenk på alt det de kan ha lest når Sommerles er over 31. august. Og ennå er det ikke for sent å melde seg på hvis en får lyst til det.

 Merete Meling Kindingstad arbeider på Finnøy bibliotek.
Publisert: