I løpet av de siste fem årene har sju katter på Finnøy og 16 på Rennesøy fått hjelp fra Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren. Hunnkatten Mia Gundersen er en av dem.|Anna Sunniva Roaldsøy Østbø er styremedlem i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren.

RENNESØY:

- Vi har lagt henne ut på både dyrebar.no og finn.no, men ingen har meldt seg enda, sier styremedlem Anna Sunniva Roaldsøy Østbø fra Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren.,

Det var Michelle Howarth fra Tasta som fant den.

– I en uke kom katten løpende mot døren hver morgen. Den satt og mjauet utenfor vinduet. Det virket som at den trodde at den bodde der, sa Howarth til Øyposten i mars.

Michelle Howarth håper flere melder seg som frivillig i Dyrebeskyttelsen slik at organisasjonen kan hjelpe enda flere dyr. – Jeg har på det meste hatt sju katter boende hos meg. Det er ikke så veldig mye arbeid å være fosterhjem. Det er som å ha en katt selv. Men noen kan være ville og redde, og disse krever litt ekstra arbeid, sier hun. Foto: FOTO: Privat

Hun spurte flere i området om de kjente den, men ingen gjorde det.

– Den virket sulten og redd, men ikke helt vill, så den må ha vært rundt mennesker før. Jeg tror ikke den ble født ute.

https://www.oyposten.no/2021/04/01/na-leter-de-etter-eieren/

Takker for hjelpen

Roaldsøy Østbø er takknemlig for at folk melder inn hjemløse dyr til dem og at mange er aktivt med å hjelpe dem med å fange disse dyrene.

Hun forteller at hunnkatten Mia Gundersen bor nå midlertidig på hjelpesenteret deres på Klepp, mens den venter på et nytt hjem.

– Hun har det bra, men var full av knuter når vi fikk henne. Hun har fått en fin løveklipp og har blitt kastrert. Hun får nok et fosterhjem snart, sa hun til avisen i mars.

Anna Sunniva Roaldsøy Østbø er styremedlem i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren. Foto: FOTO: Privat

Leter etter nytt hjem

Siden ingen har meldt seg vil den etter hvert blir lagt ut for adopsjon.

- Det pleier som regel å være en del respons. Vi har hatt et par som ble returnert til eieren sin det siste året, sier Roaldsøy Østbø.

- Noen ganger vil de ha katten tilbake, mens andre ganger ikke fordi de synes det blir for mye regninger på den.

Roaldsøy Østbø forteller at det er mange dyr som forsvinner fra hjemmet sitt og at noen ganger får de mailer fra andre steder i landet.

- Det kan være vanskelig å finne riktig eier når den ikke er chippet.

https://www.oyposten.no/2021/04/01/over-20-katter-har-blitt-funnet-pa-oyene/

Chip og kastrer

Hun oppfordrer alle til å chippe og kastrere kattene sine.

- Vi hadde en pus som rømte fra et fosterhjem i 2017. Hun ble observert og fanget inn i 2019 og da fikk vi bekreftet at det var henne, sier hun.

- Hele to år på rømmen. Hun har vært en stund på senteret, men er nå kommet i fosterhjem og blomster der.