Var prest i Rennesøy: Vender tilbake for å prate om sine nye bok

Onsdag 16. november kommer Harald Grønnevik til Rennesøy bibliotek for å prate om sin nyeste utgivelse "Det grøna midt i vegen".

Publisert:
Harald Grønnevik var prest i Rennesøy, nå vender han tilbake for å snakke om sin nye bok.

Av Simen Ingemundsen

RENNESØY: Det er 13 år siden den tidligere presten i Rennesøy debuterte med boken "Heimbygd" som handlet om Førde i Sveio kommune.

Nå er han tilbake med en bok full av refleksjoner, og han Grønnevik gleder seg til å gjeste øya som han enda har sterke bånd til.

- Jeg ser fram til å møte innbyggerne i Rennesøy igjen, øya jeg var prest på fra 1983 til 2002, sier Grønnevik og legger til

- Det publikum kan glede seg til er høytlesning fra boka og jeg vil samtidig prate litt om forrige siden begge bøkene på en eller annen måte henger sammen.

Boken gis ut på Efrem forlag og har et mangfoldig innhold. Den er tredelt hvor fortellinger, Facebook-innlegg fra pandemi-tiden og opplevelser fra små pilegrimsferder.

Forfatter Grønnevik tar leserne med til Sund i Sotra, Skånevik i Etne og Førde i Sveio, og hele boken avslutter ved koret i Sørbø steinkirke.

- Selv om jeg ikke er prest lengre i Rennesøy har jeg stor tilknytning til øya, sier Grønnevik og avslutter.

– Innholdet kan høres alvorlig ut, men har en humoristisk undertone jevnt over hele boken.

Han nevner flere ganger at han gleder seg til å besøke Rennesøy, og kan ikke skjønne det er 20 år siden han var prest i det som den gang var en egen kommune