Det er i anledning grunnlovsjubileet invitasjonen er sendt fra kommunen. Rent formelt er invitasjonen sendt via Fylkesmannen i Rogaland.

Anledningen er konferansen "Frihet, likhet sunnhet, - folkehelsens betydning for demokratiutvikling".

Konferansen arrangeres 9. september på Finnøy.

- Det er sterkt ønskelig at Kongehuset er representert på denne konferansen. Vi vet at kronprinsessa utmerker seg ved å vise interesse for frivillig arbeid og folkehelsearbeid, både nasjonalt og internasjonalt, sier Gro Skartveit.

Konferansen på Finnøy er en del av det nasjonale grunnlovsjubileet i Norge. Asgaut Olsen Regelstad fra Finnøy var en av de såkalte Eidsvollsmennene.

Det er invitert en rekke personer til konferansen, men skulle man få på plass kronprinsessen har man det største trekkplateret på plass. Også tidligere Helseminister Jonas Gahr Støre er invitert.

- Målgruppe for konferansen er helse- og sosialpersonell, politikere, administrative ledere og representanter for lag og organisasjoner. Konferansen er en del av det nasjonale programmet for grunnlovsjubileet, forteller Skartveit.

Det er altså Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa som på vegne av Finnøy kommune har sendt forespørselen. I brevet står det blant annet at komiteen for jubileet i Rogaland stiller seg bak forespørselen.