Trykkjer på den raude knappen for vekthusnæringa

Krfs Henrik Halleland meiner det er på tide å trykkja på den raude knappen for veksthusnæringa, og tar situasjonen opp med ordføraren.

Gartneri på Finnøy.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

FINNØY:

Det skjer i form at eit spørsmål til ordføraren i formannskapet på torsdag.,

"Stavanger er landets største veksthuskommune. Energiprisene er nå så høye at det er på tide å trykke på den røde knappen. Gartnerne planlegger nå neste sesong. Med dagens energipriser kan det fort skje at de rett og slett avlyser kommende sesong. Bondelaget uttaler at dette må kompenseres i jordbruksforhandlingene til våren. Da er det dessverre for sent for denne næringen. Det lar seg ikke gjøre å plante inn i veksthusene i april, da vil sesongen bli altfor kort. I tillegg vil veksthusnæringen få CO2-avgift som påvirker lønnsomhetene i årene som kommer.

Stavanger KrF er svært bekymret for denne situasjonen.

Er det aktuelt å vurdere en lokal kompensasjonsordning", vil Halleland vita.

 Henrik Halleland (krf).

Til Øyposten seier han at situasjonen er svært alvorleg for næringa.

-Mange kan koma til å avlysa neste års sesong, på grunn av dei høge energiprisane. Eg håpar på eit positivt svar frå ordføraren, og at Stavanger også tek situasjonen opp med sentrale myndigheter. Dette er ei viktig næring, spesielt i øyane, og Stavanger er landets største vektshuskommune. Dessutan er det matproduksjon det er snakk om, seier Halleland.

 Stavanger-ordfører, Kari Nessa Nordtun (Ap)
Publisert: