Rekebåten må vike for den nye flytebrygga

Sigmund Moe fra Bokn har kommet inn til Finnøy helt siden 2015 for å selge reker. Han har pleid å legge til kai rett utenfor handelslaget, men etter den nye flytebrygga ble bygget ble han nødt til å flytte seg.

  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Rekefisker Sigmund Moe håper han får den gamle plassen tilbake hvor han har pleid å selge reker.

Finnøy: 

-Selv om jeg har måtte flytte meg til et dårligere sted kommer jeg fortsatt til å selge reker på Judaberg. Det er veldig sosialt og jeg har en kjekk kundegruppe her inne, sier rekefiskeren Sigmund Moe til Øyposten.,

Rekefiskeren fra Bokn har hatt den faste plassen på Judaberg siden 2015 og sier at han trives godt med å selge reker her. Moe forteller at rekene han fisker kommer fra Kvitsøy og Karmøy området, og at de fiskes dagen før han drar til Finnøy, i og med at turen og salget tar rundt 10-12 timer til sammen.

-På grunn av all utslippet i fjordene i Ryfylke blir jeg nødt til å dra ut til Kvitsøy og Karmøy for å fiske, men det er alltid kjekt å komme inn til Judaberg å selge dem, sier han.

Mister butikkunder 

Fiskebåten til Moe har lagt til kai på Judaberg helt siden 2015, der den nye flytebrygga er kommet, men etter den ble bygget ble han henvist bak den gamle ferjekaien, hvor det nå står en platting med benker og bord. Selv om det bare er snakk om noen meter er han redd for at han kommer til å miste kunder.

-Kundene som har kjøpt reker av meg er som regel på vei inn eller ut av handelslaget. Det har vært et slags "samarbeid" i og med at de kjøper tilbehør på butikken og reker av meg, men nå som jeg må flytte meg er jeg redd for at folk har lettere for å ikke se båten, sier Moe.

Vil fortsette 

Selv om han ligger på en dårligere plass sier Moe at han vil fortsette å selge reker på Judaberg. Han forteller at han er i dialog med handelslaget for å prøve å få fjernet en av båtplassene slik at han kan ligge på den gamle plassen igjen.

-Jeg er optimist og jeg har snakket med handelslaget for å prøve å få plassen tilbake og det kommer helt sikkert til å ordne seg, sier han.

Bomfritt Finnøy hjelper salget 

Rekefiskeren fra Bokn sier at hovedkundene er hyttefolk i Ryfylke samt lokalfolk, og etter bommen i Finnfast ble fjernet har han merket at salget har økt.

-Det er kunder som har fortalt meg at de kommer helt fra Stavanger for å kjøpe reker etter bommen ble fjernet, sier Moe.

Sigmund Moe legger til kai i helgen og har et samarbeid med Brit Elin Nordbø i blomsterbutikken som legger ut et innlegg i Facebook-gruppen "Judaberg sentrum" om når han er på plass. Så følg med der for informasjon om når han selger reker.