Helse- og velferdsdirektøren i Stavanger fratrer

Stavanger kommune søker nå etter ny direktør for helse og velferd. Eli Karin Fosse fratrer som direktør og får nye arbeidsoppgaver fra sommeren.

Publisert:
Direktør for helse og velferd, Eli Karin Fosse.

STAVANGER: – Eli Karin har fantastisk kompetanse og erfaring som vi ser fram til å bruke på andre områder i kommunen, sier kommunedirektør Per Kristian Vareide.

Vareide sier at det ikke vil være vanskelig å finne arbeidsoppgaver til Fosse.

– Det er veldig mye vi kunne tenke oss å bruke henne til. Kommunen står overfor store utfordringer i årene som kommer, og hennes systematiske jobbing med kvalitetsutvikling innen helse kan utvilsomt brukes på flere områder, sier han.

Fosse begynte i det som den gang het kommunalavdelingen helse og sosial i Stavanger kommune i 1999 som prosjektleder for innføring av fagsystemer for sosialtjenesten. Etter det var hun rådgiver, og også kommunal prosjektleder for etableringen av Nav-kontorene i Stavanger før hun ble levekårssjef i 2014, og senere direktør for helse og velferd i 2018.

– Eli Karin har loset helse- og velferdsområdet trygt igjennom pandemien, og har kunnskap vi gleder oss til å utnytte andre steder, sier Vareide.

Fosse selv har spøkt med at hun nå ønsker å «trappe ned til 100 % stilling.»

– Fra 1. august er jeg ferdig som direktør, men jeg har lyst til å være her i kommunen et år til. Å være direktør for helse og velferd er krevende, men veldig kjekt. Jeg ser fram til å bruke erfaringen min på flere områder, sier hun.