Håper å samle inn 220.000 i flaskepant til kreftforeningen

Henning Figved (71) fra Rennesøy tar dugnad for kreftomsorgen. Han forventer at de vil klare å samle inn 220.000 kroner.

Publisert: Publisert:
Henning Figved (71) i drivhuset sitt, omgitt av modnende druer. Figved driver innsamlingsaksjon for kreftomsorgen.

RENNESØY: I et lite drivhus på Helland på Rennesøy sitter Henning Figved (71). I et år ble han feilbehandlet før han fikk beskjeden om at han hadde kreft. I dag organiserer han dugnad for «Bartekampen», et prosjekt startet av prostatakreft-foreningen.

-Mange har ikke fått med seg at den nye bartemåneden er September, sier Henning Figved til Øyposten.

Figved er aktiv med å samle inn panteflasker fra flere store bedrifter rundt om i Rogaland. Figved antar at de vil klare å samle inn rundt 220.000 kroner i flaskepant. Pengene fra innsamlingen går direkte til prostatakreft foreningen. Han selger også barte-merker i Stavanger sentrum for å aktivisere flere, og skape mer oppmerksomhet rundt temaet.

-Det bør skapes lignende ordninger for menn som kvinner har for mammografi, mener Henning Figved.

Målet med prosjektet er å få på plass et tilbud som gjør at menn blir innkalt for å sjekkes for prostatakreft. Han sier at dette vil gjøre at det oppdages flere tilfeller tidligere, noe som betyr at flere kan få hjelp. Arbeidet til Figved har fått god respons spesielt fra pårørende til pasienter med prostatakreft .

I tillegg til å være med i «bartekampen» er Figved en også aktiv natteravn, liker å møte gode venner og besøke kreftpasienter rundt om i Rogaland. Som kreftrammet får han mange nye venner.

-Det er viktig å være sosial og være ute blant andre mennesker, mener han.