Stavanger kommunes skatteinntekter for 2019 er nå beregnet, det viser at kommunen hadde over 140 millioner kroner høyere skatteinntekter enn det vi beregnet i desember 2018. «Tilfeldighetene» vil ha det slikt at dette er ganske nært beløpet kommunen tar inn i eiendomsskatt hvert eneste år på bolig. Fremskrittspartiet er som kjent motstandere av eiendomsskatt, fordi vi mener kommunene kan drives mer effektivt.,

Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet laget et felles alternativt budsjett for Stavanger kommune for perioden 2020 til 2023. I det alternative budsjettet kuttet vi eiendomsskatten med 320 millioner kroner, noe som tilsvarer et kutt alene på godt og vel 35%. Siden vi aldri kan vite helt sikkert hvordan skatteinntektene utvikler seg, foreslo vi samtidig at alle eventuelle økte skatteinntekter skal benyttes til å kutte i eiendomsskatten – kun FrP og PP støttet dette.

Det er kanskje ikke så overraskende at skatteelskerne i Rødt, SV og AP ikke støttet dette. Men FNB, KrF, Venstre og Høyre gikk alle til valg på å redusere eiendomsskatten – her fikk de en gylden mulighet til å sikre et flertall for lavere eiendomsskatt, men de tok ikke den muligheten. Dette løftebruddet bør innbyggerne forlange et svar på.

Stavanger kommune drives svært ineffektivt på mange områder, spesielt på kulturfeltet. Her er vi en av storbyene som bruker definitivt mest skattekroner på finkulturtilbud til mennesker som fint kan betale sin egen teater- eller symfoniorkesterbillett. Fremskrittspartiet vil prioritere barn, unge og eldre i våre budsjetter fordi det er feil at vanlige mennesker skal finansiere Høyre-elitens finkultur.

Vi forventer at den røde flertallskonstellasjonen i Stavanger benytter den økte skatteinntekten til å tilbakebetale innbetalt eiendomsskatt til innbyggerne – dette får de muligheten til å gjøre når skatteinngangen skal behandles politisk. Dessverre frykter jeg at ordfører Kari Nessa Nordtun (AP) ikke vil prioritere unge førstegangsetablerere, men heller fortsette i dårlig AP-stil med å bruke skattebetalernes penger som en full sjømann.

Mats Danielsen, Kommunestyrerepresentant i Stavanger (Frp)