Ber om status på vaksinering av beboere og ansatte

– Hva er status for beboere og samtlige ansatte ved Vikevåg helse- og omsorgssenter med tanke på vaksinering? spør Frank-Arild Normanseth (H).

  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Frank-Arild Normanseth sitter i Rennesøy kommunedelsutvalg for Høyre.|Elin Karin Fosse er direktør for helse og velferd i Stavanger kommune.

RENNESØY:

Spørsmålet ble stilt på vegne av Høyre under Rennesøy kommunedelsutvalg i april.,

Direktør for helse og velferd Elin Karin Fosse i Stavanger kommune forteller at de følger retningslinjene fra FHI for vaksinering, både for innbyggerne generelt og for helsepersonell.

- Alle beboerne på Rennesøy helse- og omsorgssenter, både i sykehjem og i bofellesskapet, har fått tilbud om koronavaksine. De ble ferdig fullvaksinert i uke 7, skriver hun.

Når nye beboere flytter inn vil også disse få tilbud om det hvis de ikke allerede har fått det.

- Ifølge retningslinjene fra FHI er det kun prioritert helsepersonell som skal vaksineres. Det vil si personell med pasientkontakt som er vanskelig å erstatte innen essensielle helsetjenester.

Elin Karin Fosse er direktør for helse og velferd i Stavanger kommune.

https://www.oyposten.no/2021/01/26/jeg-sa-at-hun-stakk-men-jeg-merket-ingenting/

Prioriterer risikogruppen

Totalt har 59 av 72 ansatte på Rennesøy helse- og omsorgssenter fått vaksine.

- For tiden er retningslinjene fra FHI at helsepersonell ikke skal prioriteres i de kommunene som har vaksinert helsepersonell med AstraZeneca på grunn av god tilgang på vaksiner til helsepersonell i mars.

- De dosene kommunene får nå skal gå til risikogrupper. Stavanger kommune avventer situasjonen, og vil ta opp igjen vaksineringen av helsepersonell dersom FHI gir grønt lys for det.

Høyre-politikeren er fornøyd med svaret han fikk fra kommunen.

- Jeg er glad for at beboerne var full vaksinerte i uke 7 og at ansatte, spesielt i første linje som ønsker å bli vaksinert nå har fått tilbud om det, sier Normanseth.

https://www.oyposten.no/2021/04/20/koronavaksine-alle-under-65-ar-ma-registrera-seg/