Fognbu og finnøybu til topps i Grieg-løpet

Kristian Sandanger Iversen (19) og Frey Mjølsnes (19) var kjappest over målstreken i årets Grieg-løp.

Publisert: Publisert:
Full fart ut fra start under hovedfeltet i Grieg-løpet.

FINNØY: Det var solskinn og strålende vær under årets Grieg-løp. I barne-gruppen stilte 129 barn født i 2012 eller yngre på startstreken. I ungdoms-gruppen løp 35 ungdommer den to kilometer lange løypa, men det i hovedløpet var 24 deltakere som kjempet om førsteplass. Resultatlisten ligger nederst i artikkelen.

Glade vinnere av årets Grieg-løp. Tor Magne Moen (t.v.), Kristian Sandanger Iversen, Christian Eikeland.

Førsteplassen i herreklassen gikk til det unge talentet Kristian Sandanger Iversen (19) fra Fogn. Til vanlig trener han når det passer, men under årets Grieg-løp viste han en styrke og utholdenhet som var overlegen resten av deltakerne. Iversen var fremst i feltet helt til den siste stigningen, og på toppen av bakken dro han ifra resten.

-Jeg hadde god kontroll halvveis inn i siste runde og fikk en komfortabel ledelse på vei inn mot mål, sier Kristian Sandanger Iversen til Øyposten.

Frey Mjølsnes (19) løper over målstreken som nummer en i kvinneklassen.

Nummer to over målstreken og best i kvinneklassen var Freya Mjølsnes (19). Hun lå midt i feltet på første runde, men på andre runde begynte hun å ta innpå vinneren Iversen. Med god fart på siste runden kunne de andre løperne se ryggen til Mjølsnes da hun krysset målstreken som nummer en i kvinneklassen og nummer to i løpet.

-Jeg kom rett fra en 13 kilometer treningsøkt, og bestemte meg for å delta på årets Grieg-løp. Jeg var ganske nær de andre inn i sisterunden og tok de igjen på toppen av bakken, sier Freya Mjølsnes.

En av veteranene under hovedløpet var Tor Magne Moen (50). Moen var i tet sammen med Iversen inn i sisterunden, men kondisen holdt ikke til å ta første plassen.

-Jeg er veldig fornøyd over egen innsats, men det ble for tøft på siste runde å holde følge, mener Tor Magne Moen.

Fra venstre: Ane Bakstad Andreassen, Freya Mjølsnes, Reidun Johanne Alstveit. Årets pall i kvinneklassen.

På pallen i kvinneklassen fikk Mjølsnes selskap av Ane Bakstad Andreassen (17) og Reidun Johanne Alstveit (31). De holdt følge med Mjølsnes inn i andrerunden, men under sisterunde var det ingen tvil om at Mjølsnes skulle toppe pallen.

Stor jubel og høyt tempo da barneklassen startet.

Barne- og Ungdomsløpet ble møtt med stor jubel, og tempoet var høyt da de sprang ut fra start. Det skulle vise seg å bli et spennende løp både i barne- og ungdomsløpet. Alle ble møtt med stor jubel da de krysset målstreken.