26.-28. mars oppsøker konfirmanter og andre frivillige så mange hus og leiligheter som mulig for at alle som kan og vil skal få gleden av å dele. Dugnadsånden og givergleden som kommer til syne gjennom Fasteaksjonen bidrar til å skape håp og forandring verden over.

Konfirmantene blir i forkant av aksjonen informert om årets innsamlingsformål. «Håp i en dråpe vann» er overskriften på arbeidet. Tilgang til rent vann gir positive ringvirkninger, og har forandret liv. Rent vann forbedrer helsesituasjonen, dryppvanning effektiviserer jordbruk, øker inntektene og gjør bønder bedre rustet mot klimaendringer.

Fasteaksjonen gir Kirkens Nødhjelp handlingsrommet som trengs for å forandre liv på sikt, men også mulighet til å redde liv i akutte kriser og katastrofer. Takket være innsamlede midler fra blant annet fjorårets fasteaksjon, hadde Kirkens Nødhjelp mulighet til å gi akutt nødhjelp til flyktninger da krigen brøt ut i Ukraina for over et år siden.

Ta vel imot bøssebærerne! Hvis du finner en hilsen de har etterlatt seg fordi du ikke var hjemme, vær glad for muligheten til å dele og bruk vipps eller sms til å gi håp i en dråpe vann.

Sammen gjør vi en forskjell!

Anne Lise Ådnøy Biskop i Stavanger bispedømme

Biskop Anne Lise Ådnøy. Foto: Marie von Krogh