Tre fartøy var involvert i kartlegginga. Her er to av dei. "Hydrograf" er moderfarøyet, mens "Lomvi" er eit flatbotna fartøy utstyrt med vannjet som gjer at fartøyet kan gå inn på grunnt vatn.
Frå arbeidet med å kartleggja sjøbotnen i kommunen, leia frå Kartverket sitt fartøy "Hydrograf". Her er forskar Tina Kutti (t.v.), masterstudent Ørjan Vabø, direktør Njål Tengs-Hagir frå Kartverket og prosjektingeniør Nicolien Haasbroek og i samtale om toktet på Judaberg.

NGU, Kartverket og Havforskningsinstituttet gjennomførte i 2020 flere kartleggingstokt av havbotnen i Stavanger kommune. Formålet var å samle inn data til å kunne framstille nye marine grunnkart i pilotprosjektet «Marine grunnkart i kystsonen».

https://www.oyposten.no/2020/05/21/11196/

Planen er at alle kart over Stavanger kommune skal være publisert innan utgangen av april i år.

Dette er området som er kartlagt, og som inngår i pilotområdet Stavanger. Illustrasjon: Kartverket.

Det første kartet som blei publisert er kart som viser djup i området, men ifølge Reidulv Bøe, prosjektleiar hos NGU, er planen at det skal koma kart over oseanografi, miljøforhold og forurensning, ankringsforhold, kart som viser korleis bunnsediment er blitt avsett, kart over landformer og kart som viser korleis avsetningsforholda er i dag.

https://www.oyposten.no/2020/05/25/oppdaga-ingen-ukjente-skjer-eller-vrak/