Det var i mandag kveld vedtaket ble fattet i Samferdselsdepartementet. Ketil Solvik Olsen som er Samferdelsminister og representerer Fremskrittspartiet hadde fått mange innspill i saken. Nå mener departementet det er på tide at alle skal betale bompenger, også el-bilistene. Tidligere var det sagt at man skulle se på fordeler ved bruk av el-bil da det ble passert 50.000 biler.

Nå er det endret.

I Finnøy er det i dag registrert 117 el-biler. Fra 1. oktober må også disse betale bompenger. Det blir riktignok ikke full pris, men 50 kroner per passering.

- For Finnfast er dette et viktig vedtak. Det er en kjent sak at bomselskapet mister store beløp på gratiskjøring. Vi snakker om flere millioner kroner hvert år, sier Gro Skartveit, som er styreleder i Finnfast.

Hun er spent på mottakelsen på vedtaket.

- Ja, det er klart jeg er det. I kommunen har det den siste tiden vært snakket mye om dette. Når forholdene har vært lagt til rette for å kjøre gratis, skjønner jeg at så mange finnøybuer har kjøpt el-biler. Men, jeg er jo spent på hvordan dette kommer til å slå ut nå. Oppgang i salget tror jeg vel ikke på, fortsetter hun.

Raser mot vedtaket

117 bileiere i kommunen kjører i dag gratis gjennom bommen. Fra 1. oktober er det slutt. Den første el-bilisten i kommunen, Arne Nordbø visste ikke om vedtaket da Øyposten ringte.

- Dette virker svært lite gjennomtenkt. Det er et vedtak som er gjort som ligner en skandale, raser han.

Han fortsetter:

- Det er sagt at det skal være fordeler med el-bil i første omgang til det er 50.000 av dem i landet. I dag er det i overkant av 20.000. At vi nå skal betale bompenger liker jeg ikke. Jeg er klar for å marsjere i tog mot dette, for dette kan vi ikke godta. Her bruker departementet virkemidler de ikke kan bruke, freser han videre.