FDet kan bli webcamera her for å overvaka køen på kaien.

FINNØY:

Statens vegvesen vil gi bilistane oppdatert trafikkinformasjon i sommar, og satsar på nye webcamera på ei rekke ferjeovergangar. Det er i første rekke Nord-Norge kor dette blir prøvd ut, men det er også webcamera på ferjestrekninga Mortavika-Arsvågen i Rogaland.,

Men det kan også bli aktuelt å montera webcamera på Judaberg og Helgøy ferjekaiar, som publikum kan få tilgang til, får Øyposten opplyst hos Statens vegvesen. Noko endeleg avgjerd om dette er likevel ikkje teken ennå, blir det opplyst.

"-Det er viktig å tilrettelegge for at folk får informasjon inn i bilen. Moderne biler er koplet opp mot nettet, men løsningene til vegvesenet er også informasjon på mobiltelefonen med oppdatering om trafikkforholdene.

– I tillegg vil det bli informasjon om severdigheter og de digitale kartene vil alltid være oppdaterte og knyttet opp mot den informasjonen som passer deg der du er for turen din og for kjøringen din", opplyser veidirektør Ingrid Dahl Hovland til NRK.

Ifølge NRK er det montert ti nye webkamera i Nord-Norge for å overvake trafikken på fergeleier. I fjor opplevde mange endelause køar og fulle ferger, men med muligheten for å sjekke forholda på kaien frå kameraene håpar vegvesenet at det skal bli lettare å planleggja ferieturen.