Dette tilbudet vil kunne stå klart etter ombygging i løpet av første halvår 2020, skriver prosjektrådmanen i Nye Stavanger i sakspapirene til Arbeidsutvalget i Fellesnemda som skal ha møte 11. september. Fram til tilbudet står klart, vil nye Stavanger kommune ha et servicekontor med publikumsmottak, veiledning og tilgang til kommunens førstelinjetjenester i dagens resepsjonsområde i kommunehuset.,

Lokaliseringen i banklokalene skal gjelde fram til endelig lokalisering av innbyggertorget i et kommunedelssenter-bygg i Vikevåg. Dette vil da legges fram til ny politisk vurdering.

Rådmannen skriver:

«Innbyggertorgene skal etableres i to faser: En enklere løsning (fase 1) med tilgang til kommunens førstelinjetjeneste/innbyggerservice og rom for kommunedelsutvalgenes møter fra senhøsten 2019, og deretter en løsning med et bredere tilbud (fase 2) fram mot et mer permanent innbyggertorg fra senhøsten 2020.

Arbeidet med sluttforhandling med huseier, prosjektering, kontrahering og gjennomføring av byggearbeidene starter opp straks fellesnemnda gir sin tilslutning.

Banklokalene i meieribygget (hvor også Rennesøy kulturhus holder til) er i privat eie, har stått tomme i flere år og har et omfattende oppgraderingsbehov for å tilfredsstille dagens bygningsmessige krav: Alle overflater, lys, ventilasjon, datatilkoplinger med nettverk (kabler og trådløst), muligens også elektrisk anlegg, vann og avløp, oppgradering av toaletter mm. Etablering av kommunal virksomhet i lokalene må oppfylle krav til tilfredsstillende arbeidsmiljø og HMS-standard. Lokalene er ikke universelt utformet per i dag, det er blant annet ikke heis til andre etasje.

Tidsplan:

Med beslutning medio september, sluttforhandling med huseier, prosjektering, kontrahering og gjennomføring av byggearbeidene vil lokalene kunne tas i bruk i løpet av første halvår 2020 (tentativt seks måneders ombyggingstid).,

Kostnader:

Ombyggingen som beskrevet over er estimert til rundt kr 3,3 mill. (tentativt) inkl. mva. Kostnader knyttet til samlokalisering av kommunedelsfunksjoner utenfor disse lokalene inngår ikke i dette beløpet.,

I forhandlinger er det oppnådd enighet med huseier om en leiepris på kr 28.000 eks. mva. per mnd. (utgjør kr 336.000 eks. mva. per år) i et treårig leieforhold (vel kr. 1 mill. eks. mva. over tre år)».