Slik ligger det an med kommunalt vann til Sel og Dale

Nå har Stavanger kommune bestemt om de vil være med på spleiselaget slik at fastboende og hytteeiere på Sel og Dale får rent vann eller ikke.

  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Jostein har drukket dette vannet i alle år, men skjønner at enkelte er skeptisk til det.|Om ikke lenge blir det slutt på å drikke vann fra disse brønnene.|

RENNESØY:

I over ti år har de forsøkt å få kommunalt vann til disse to bygdene uten hell.,

Tidligere denne måneden ga Dale vannlag beskjed til kommunen at de er lei av å vente og at de nå er klar til å sette i gang med arbeidet med eller uten dem.

– De fikk helt hakeslepp. Da virket de plutselig positive igjen, sa nestleder Jostein Kristiansen i Dale vannlag til Øyposten i midten av april.

https://www.oyposten.no/2021/04/17/om-ikke-lenge-far-jostein-rent-vann-i-springen/

Grønt lys

To uker senere ga kommunen muntlig beskjed om at de vil være med på spleiselaget.

- Det er kjempepositivt at de vil være med og har velvilje til å hjelpe til på øyene og ikke bare sentralt i Stavanger. Nå venter vi bare på å få det skriftlig, sier Johan Selvig.

Familien hans har hatt hytte på Dale siden 70-tallet og har fått erfare hvor dårlig vannkvaliteten er der.

- Vi har gått tom for vann flere ganger. Om sommeren må vi spare. Da må vi ta hensyn til vær og nedbør. Det avgjør hvor mye vi kan bruke hver dag, forklarer han.

Familien til Johan Selvig har hatt hytte på Dale siden 70-tallet.

https://www.oyposten.no/2021/01/12/kommunen-bor-tro-til-for-vatn-til-dale-meiner-eiane/

- Veldig fornøyd

Seks fastboende og hytteeiere har sammen betalt inn 1,2 millioner kroner til vannlaget som skulle dekke en tynn ledning over fjorden.

Siden kommunen nå blir med på dette blir det lagt ned en litt større slik at flere kan koble seg på etter hvert hvis de har lyst til det.

- Det er vi veldig fornøyd med. Da slipper vi risikoen hvis det skulle skje noe i fremtiden siden det er kommunen som har ansvar for det, sier Kristiansen.

Om ikke lenge blir det slutt på å drikke vann fra disse brønnene.

Arbeidet skal utføres av Finnøy Rør og ledningen skal kobles på IVAR sin vannledning på Askje.

- Det er helt supert at de ser verdien av å være med på dette. Finnøy Rør har gjort en kjempejobb i forkant. Det har vært en ryddig og solid prosess, sier Selvig.