UKENS LEDER: Neste uke smeller det!

Det smeller ikke bokstavelig talt, men for de lokale politikerne som skal få forslag til budsjett førstkommende onsdag kan komme til å få seg en bombe i fanget. Budsjettbombe.

  • Øyposten Nett
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over syv år gammel

Kommunen drar med seg et minusresultat inn i neste år. I øyeblikket ser det ut til å bli 3,4 millioner kroner. Men, det kan bli mer – for det dukker stadig opp nye ting som gjør at økonomien blir dårligere og dårligere.

Nå sist var det Oppvekst som fikk rødere tall enn forventet. Blant annet hadde man glemt å budsjettere for PPT-tjenester for 2014 med flere hundre tusen kroner.

Det er ikke bare en glipp, men en skivebom.

Når forslaget for budsjett legges frem onsdag ettermiddag er det knyttet mye spenning til det.

I administrasjonen er det taust, ingen vil si noe om hva som venter – bortsett fra at det vil bli et stramt budsjett.

Stramt blir trolig bare fornavnet, tror vi.

Spørsmålet kan bli om kommunen neste år klarer å yte et godt tilbud til kommunens innbyggere, eller vil man måtte gå til grep og virkelig bruke sparekniven, eller øksa for å komme i mål ?

Til slutt er det kommunestyret som skal ha det endelige ordet og avgjørelsen i saken. I desember skal budsjettet bankes gjennom.

De kommer til å få en oppgave som kanskje er den vanskeligste de har hatt på mange år.

Vi blir ikke overrasket om det kuttes over en lav sko, om tilbud legges ned. Blant annet er vi spent på hva rådmannen foreslår når det gjelder oppvekstsentrene i kommunen.

På Ombo er det frykt for nedleggelse, og foreldre engasjerer seg stort på øya. De frykter fremtiden.

Vi ser ikke bort ifra at de har grunn til det. Ett av spørsmålene politikerne kanskje må ta stilling til er nemlig om øyene skal ha sine oppvekstsentre, eller om skolene skal sentraliseres på Judaberg?

Onsdag kommer forslaget som mange venter på, og som helt sikkert blir hett tema frem til avgjørelse i desember.