Nye krefter tek over styringa av Hesby Auto

Frå nyttår ga Andreas Hesby frå seg ansvaret i Hesby Auto til sonen Espen. Han gledar seg til å føra Finnøys einaste bilverkstad vidare.

Staben hos Finnøy Auto. Frå venstre Andreas Hesby, Sondre Krag, Lasse Hovda, Geir Sverre Mjølsnes, Øyvind Hefre og Olav Hadland. Framme står den nye «sjefen» på bilverkstaden, Espen Hesby.
Publisert:

FINNØY: Andreas Hesby blir 67 til sommaren, og fann ut at det er på tide å overlata ansvaret til sonen. Frå nyttår av er det Espen Hesby som er dagleg leiar i bedrifta, men Andreas reknar med å hjelpa til i verkstaden også vidare.

-Det skal bli fint å sleppa ansvaret. Me har samarbeidd lenge, så dette er eg sikker på skal gå kjempefint, seier Andreas Hesby til Øyposten.

Espen Hesby gledar seg til å driva verkstaden på Finnøy vidare, foreløpig i kjente spor.

–Men kanskje me bør tenkja litt nytt med tida, seier han.

Lærling frå Rennesøy

Sondre Krag frå Rennesøy er lærling hos Hesby Auto.

Den spede begynnelsen til Hesby Auto var i 1982, etter konkursen i Finnøy Autoservice på Judaberg.

-Eg begynte å skrua litt på traktorar for å hjelpa bøndene på øya, seier Andreas Hesby.

Etter kvart utvikla det seg, og i 1990 fekk han sin første tilsette. I dag held bedrifta sju mann i arbeid, inkludert Andreas og Espen, og omset for 7–8 millionar kroner i året. Dei er sertifisert bilverkstad, også til elbilar, har eigen lakk-avdeling og «dekk-hotell». Dessutan er dei medlem av kjeden MECA.

-Det er ein stor fordel å ha ein kjede i ryggen. Mellom anna er dei flinke til å kursa folka våre, seier dei to blada Hesby.

Gleda over å mekka og skrua er noko som har gått i arv frå far til son. Andreas Hesby «elska» å skrua på mopedar, og raca rundt på øya litt før han eigentleg hadde lov.

Begynte med å skru på syklar

Espen begynte med å mekka på syklar, før han gjekk over til mopedar og motorsyklar. Den første bilen, ein pickup, sette han i stand i konfirmasjonsalderen.

-Det er kjekt å få noko til å sviva og gå, seier han. Seinare tok han fagbrevet som bilmekanikar hos Øyjord bilverkstad i Stavanger. Staben i Hesby Auto er lokale, frå Finnøy, Fogn og Rennesøy, noko både Andreas og Espen meiner er ein stor fordel.

-Mange unge som utdannar seg til bilmekanikarar, vil heller jobba i Nordsjøen. Difor er det ikkje så lett å få tak i folk, seier dei.

-Korleis er tilstanden på bilane i Finnøy?

-Den er stort sett bra, men folk burde vore nøyare med understellsbehandling. Det vil dei ha mykje igjen for. I dag blir det brukt saltlake på vegane om vinteren, og spora etter det ser me på mange bilar. Enkelte er fulle av rust, og då er det nok for seint å berga dei frå rusten, seier Espen og Andreas Hesby.