-Huseiere i Finnøy må sjekke ligningsverdien på bolig

Økonomiansvarleg Eirik Kongsvik i Ladstein Bygg AS gjør boligeiere i Finnøæy oppmerksom på at mange kan ha fått alt for høy ligningsverdi.

Sjekk om du som huseigar betalar for mykje eigedomsskatt. Bilete er eit Illustrasjonsfoto og har ingenting med saka å gjera.
  • Oddbjørg Måland
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

LESERBREV:

"I forbindelse med arbeid med årsoppgjør for et selskap er jeg blitt observant på at likningsverdien på boliger i «gamle Finnøy» er taksert på ny måte og med en mye høyere takst en i 2019 da vi enda var Finnøy kommune. I 2020 kom et skriv fra Skatteetaten til alle eiere av eiendom i Finnøy som informerte om at den forhåndsutfylte skattemeldingen hadde en for høy verdi og kunne justere skattemeldingen til denne verdien.,

Men for skattemeldingen er det igjen forhåndsutfylt med ny høy verdi, og det er ikke kommet noe skriv om dette kan endres. Når man går innpå skattemeldingen er det kun mulig å endre likningsverdi til enten fastsatt takst eller verdi i henhold til brev fra mars 2020. MEN, dette må gjøres manuelt.  Muligheten for at en stor andel av Finnøy’s eiendomseiere ikke gjør dette. Dermed kan man få en forhøyet formue, og for de som betaler formueskatt en høyere skatt enn hva man skulle hatt.

For noen av eiendommene jeg har sett på er verdien økt med nærmere 100 prosent", skriver Eirik Kongsvik i et innlegg til Øyposten.

Publisert: