Liten pågang i øyene for å låne friluftsutstyr

Utlånsportalen Frilager har elleve hentesteder på Nord-Jæren og to av disse er på Rennesøy og Finnøy. Men pågangen er foreløpig ikke plagsom stor.

  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Kine Vassbø er daglig leder i Frilager Nord-Jæren.|Siden 2019 har denne boden stått i Vikevåg. |Da vinterferien startet var frilagerbilen fullstappet med turustyr som skule kjøres ut til blant annet Rennesøy.|I vinter kjøpte de inn flere nye vintersoveposer fra Speider-sport.

FINNØY-RENNESØY:

- Det er ikke de mest brukte bodene vi har, sier daglig leder Kine Vassbø i Frilager Nord-Jæren.,

Frilager er en utlånsportal av friluftsutstyr der du kan låne alt fra ski og hengekøyer til stormkjøkken og gamasjer. I 2019 fikk både Rennesøy og Finnøy et lokalt hentested.

https://www.oyposten.no/2021/03/13/vil-ha-hengekoycamp-og-friluftsskule-pa-fogn/

To boder

Den ene er satt opp på parkeringsplassen ved kulturhuset i Vikevåg og den andre står mellom flerbrukshallen i Judaberg og Ryfylke bibliotek.

- Vi samarbeider med frivilligsentralene og etter kommunesammenslåingen har vi et mål om å ha en i hver kommunedel, derfor satte vi opp disse, sier Vassbø.

- Vi ønsker å være tilgjengelig der folk er og at de som bor på Rennesøy og Finnøy skal slippe å måtte kjøre helt til byen for å hente utstyret.

Siden 2019 har denne boden stått i Vikevåg.

Lite brukt

I fjor ble boden i Rennesøy brukt sju ganger og den på Finnøy, bare fem.

- Jeg håper at flere begynner å benytte disse. Det er et kjempefint tilbud til skoler, sier hun.

- Skal de for eksempel på skitur kan læreren bestille utstyr til hele klassen. På den måten blir alle elevene inkludert. Jeg oppfordrer lærere til å ta kontakt med oss.

Men hvorfor akkurat disse er blant de minst brukte, er hun usikker på

- Jeg tror kanskje det kan ha noe med at ikke alle vet om det enda. Det tar nok bare litt tid før folk skjønner hvor enkelt det er. Vi satser på at det tar seg opp når det blir mer kjent.

Da vinterferien startet var frilagerbilen fullstappet med turustyr som skule kjøres ut til blant annet Rennesøy.

Gratis for kommunen

Alt som skal brukes i kommunal regi kan lånes gratis, men privatpersoner må betale.

- Vi jobber mot at alle frivillige organisasjoner i Stavanger også skal få dette gratis. Det håper vi å ha i orden i løpet av året.

For å kunne bestille må du være registrert bruker på frilager.no. Bestillingen må gjøres senest to dager før, men kan også sendes inn tre måneder frem i tid. Det er også mulig å få det levert på døren.

https://www.oyposten.no/2021/02/23/mange-vil-pa-tur-med-trimpoengapp/

Har også klær

Det kan leies for minimum et halvt døgn og maksimum tre uker. Til nå er det liggeunderlag, telt, sovepose, hengekøye, bæremeis, SUP-brett, akebrett, ski og skisko som har blitt leid ut på Ryfylkeøyene.

- Vi har også en klestilhenger og der har vi noe til barnehagebarn, men mest til elever fra 1. til 10. klasse.

I vinter kjøpte de inn flere nye vintersoveposer fra Speider-sport.