Helgøysund Fiskesenter håper på bedre tider: – Usedvanlig lite gjester

Helgøysund Fiskesenter sliter enda etter pandemien. Ole Johannes Landsnes sier at det skyldes høye strøm- og drivstoffpriser i Norge og resten av Europa.

DÅRLIG TRYKK: Ole Johannes Landsnes forteller om usedvanlig lite gjester. Nå prøver han å holde motet oppe.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det er usedvanlig lite aktivitet på Helgøysund Fiskesenter ifølge Ole Johannes Landsnes. Etter noen harde år med korona er det enda vanskelig å holde hodet over vann.

– Folk har angst for både det ene og det andre. Strømpriser, drivstoffpriser og en generell prisøkning gjør at folk må kutte i ferieplanene, forklarer Landsnes ved Helgøysund Fiskesenter til Øyposten.

Landsnes legger til at prisøkningen på varer gjør at han også blir nødt til å heve prisene, som igjen fører til mindre gjester.

– Vi får håpe på bedre tider, for akkurat nå går det veldig dårlig, sier han.

Mangler 90 prosent av gjestene

Det er altså minimal drift på fiskesenteret, med bare noen få grupper ifølge Landsnes. Han kan også fortelle at de bare har 10 prosent besøkende, kontra det de vanligvis har, som vil si at de mangler 90 prosent av gjestene.

– Vi har en stamgjest som pleier å være her 25 ganger i løpet av et år, dette året kommer han bare på besøk fire ganger, sier han og tilføyer.

– I tillegg til det har vi bare to bestillinger til neste år, når vi vanligvis pleier å ha 25 bestillinger på denne tiden. Det er heller ingen støtte å få, så det spørs hvor lenge det går an å holde det gående. Vi får håpe at vi slipper å legge ned.

Håper på bedre tider

Selv om Ole Johannes Landsnes står i en vanskelig situasjon prøver han å være positiv.

– Hvis prisene går mot normalen, slik de var før korona og krigen, vil nok trykket være der det var. Av de som har vært her har vi fått hyggelige tilbakemeldinger, de har fått mye fisk og kost seg. Det er til og med noen nye grupper som aldri har vært her og det er jo alltids artig, avslutter han.

Publisert: