Finnøys nye mann er klar for å herje på midtbanen

Volodymyr Povshuk (29) kom til Norge fra Ukraina for snart to år siden. I hans debutkamp for Finnøy scoret han sitt første mål i Norge.

Publisert: Publisert:
Volodymyr Povshuk (29) på den lokale fotballbanen på Talgje.

TALGJE: Volodymyr Povshuk (29) startet med fotball da han var rundt seks år gammel. Han og hans venner spilte i gatene i Kysnishche, og begynte på skolelaget da han begynte på skolen.

Veien videre gikk til universitet i Kyiv for å utdanne seg til landskapsarkitekt. Etter universitetet forsøkte han å finne jobb, mens han spilte for klubben Ivankovichi.

-De ville ha folk med erfaring og ikke bare utdanning, sier Povshuk til Øyposten.

Det var krevende å finne jobb etter studiene, og han bestemte seg derfor for å prøve et annet land hvor han kunne få den nødvendige yrkeserfaring.

Povshuk så på flere aktuelle land, men endte til slutt opp med Danmark, hvor han jobbet i et blomstergartneri i et år. Selv om han hadde reist fra Ukraina var ikke interessen for fotball borte. Povshuk fikk en plass på laget Stige Bold klubb.

Første kampen til Volodymyr Povshuk for Finnøy.

Fra Danmark reiste Povshuk til Sverige for et kort opphold, før bekjente begynte å anbefale Norge. Han tok kontakt med andre ukrainere som bodde og jobbet i Norge for å undersøke om hvordan det var å leve og bo i Norge.

-Norge har en unik og vakker natur, her kan jeg bli, sier Povshuk i dag.

Etter å ha jobbet som sesongarbeider en stund, får Povshuk fast stilling hos Skavland gartneri, hvor han jobber i dag.

Povshuk hadde trent med Finnøy fotballlag før han debuterte i kampen mot Randaberg. Han følte seg klar, men var like vel ganske nervøs før kampstart.

-Jeg ville vise at jeg var god nok, en god lagspiller og at jeg har evnen til å løfte laget, sier Povshuk.

-Jeg vil heller at laget vinner kampen enn at jeg personlig scorer mål, legger han til.

Den første kampen for Finnøy endte med tap for fotballaget, men Povshuk fikk likevel vist sine ferdigheter da han på volley satte ballen i nettet. Det var en drømme-avslutning og en drømme-start for Povshuk.