Masse fisk i fjorden nå

I båthavna på Vikevåg gjør far og sønn, Kurt Egil Reianes og Jonas Sokn Reianes, seg klare for å dra ut på fisketur. De har vært ute tidligere i sommer og kan fortelle om en usedvanlig god fangst.

Jonas Sokn Reianes, holder frem en flott torsk fra onsdagens fisketur. |Jonas Sokn Reianes, holder frem en flott torsk fra onsdagens fisketur. |Kurt Egil Reianes, og sønnen Jonas Sokn Reianes er klar for fisketur. |Jonas Sokn Reianes, holder frem en flott torsk fra onsdagens fisketur.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

Rennesøy: 

-Vi fikk mye fisk sist vi var ute. Det var for det meste torsk det gikk i, noe vi ikke har fått så mye av før, sier hobbyfiskerne Knut Egil Reianes og Jonas Sokn Reianes til Øyposten.,

I båthavna på Vikevåg gjør Reianes klar fiskestengene og skjæregårdskipet til fisketur, tidlig en onsdag morgen i juli. Far og sønn har vært ute og fisket før og kan forteller om større fangst enn andre år.

Sist de var ute å fisket la de seg med Torøy på rundt 30-40 meters dyp. Der dro de opp både langer, torsk, makrell og en knurr.

Bruker ekkolodd 

I båten er det et innebygget ekkolodd som Reianes ofte bruker, både til fiske og til vanlige båtturer.

-På ekkoloddet har vi et fiske-kart som viser potensiell fiskeaktivitet i området. Det viser også hvor dypt det er, og hvor vi kan finne grunner og skjær hvor fisken oppholder seg. Ekkoloddet er også perfekt til å bruke på båtturer inn i Ryfylke, for eksempel til Sjernarøy hvor vi var for ikke så lenge siden.

 Kurt Egil Reianes, og sønnen Jonas Sokn Reianes er klar for fisketur.

Dagens fangst 

Etter vi hadde snakket litt om båtturer og fisking dro Kurt og Jonas ut på fjorden for å gjenskape suksessen fra forrige gang. Jeg holdt kontakten med dem på melding og ikke lenge etter jeg satte meg i bilen, tikket bilde av den første fisken inn på telefonen.

Dagens fisketur ble en suksess med til sammen seks fine fisk, fire torsk, en lyr og en berggylt.

Publisert: