Skolen i Rennesøy kan bli hardest rammet ved en eventuell streik

22 personer i  Rennesøy og Finnøy kan bli tatt ut i streik hvis ikke Unio og KS ikke blir enige i den pågående meklingen. Hardest rammet kan skolen i Rennesøy bli. Fristen er natt til torsdag.

  • Terese Torgersen og Jon Asgaut Flesjå
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Skolene i Rennesøy kan bli hardt rammet ved eventuell streik.Foto Vikevåg Skule: Rune Nedrebø

FINNØY-RENNESØY:

Unio kommune har varslet streik i skoler, helseinstitusjoner, bibliotek og andre kommunale tjenester over hele landet hvis de ikke blir enige.,

Over 7000 medlemmer fordelt på 13 kommuner og ni fylkeskommuner fra Alta i nord til Kristiansand i sør, kan tas ut i streik. Stavanger kommune er en av dem som rammes.

Hvis det blir streik blir 515 personer i Stavanger tatt ut i første uttak.

I Finnøy og Rennesøy kan disse bli tatt ut:

Finnøy legekontor: 1

Finnøy sjukeheim: 1

Rennesøy bo- og rehabiliteringssenter: 2

Rennesøy skule: 18

Bare to

Virksomhetsleder Hilde Ledaal ved Rennesøy bo- og behandlingssenter håper streiken blir kortvarig.

- Hos oss er det to sykepleiere fra sykepleierforbundet som kan bli tatt ut hvis det blir streik, sier Ledaal.

- Det vil få konsekvenser for kvalitet og kontinuitet, men siden det er så få, så skal vi klare oss.

Hilde Ledaal er virksomhetsleder ved Rennesøy bo- og behandlingssenter.

Beklager

Forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune beklager at barn, elever, brukere og pasienter over hele landet kan bli rammet.

- Det passer aldri med en streik. Men slik blir det dessverre hvis KS ikke verdsetter disse uunnværlige yrkesgruppene høyere, sier Handal i en pressemelding.

- Når arbeidsgiver viser så liten vilje til å anerkjenne og ta tak i rekrutteringsutfordringene, må det få konsekvenser. Men vi har fortsatt et håp om at KS vil komme oss i møte, slik at vi kan finne en løsning i meklingsinnspurten.

Risikerer å miste to sykepleiere

Kommunelege Morten Hovet på Finnøy legekontor opplyser at en av de to sykepleierne i pasientmottaket vil bli tatt ut ved en eventuell streik.

- Dette sammen med den ene sykepleieren som det er signalisert at vil bli tatt ut i streik på sykehjemmet ved et eventuelt brudd i meklingen som nå pågår, tror jeg heller ikke vil få de store konsekvensene så lenge en i utgangspunktet ikke vil at dette skal gå utover liv og helse, sier kommunelege Hovet.

Morten Hovet er kommunelege i Finnøy og Rennesøy kommunedel.

Det kan bli vanskelig å komme gjennom på legekontoret hvis personene blir tatt ut i streik.

- Men det er klart at når en av to sykepleiere i pasientmottaket vil bli tatt ut i streik, vil det føre til store vanskeligheter med å komme gjennom til legekontoret for å bestille de nødvendige konsultasjoner og oppfølging av disse.

- Så visse ulemper for både pasienter og publikum vil nok dette helt klart kunne få allerede i første omgang, understreker kommunelegen.