Vaktleder Lina H. Steinbakk er klar med sprøyta til de som kommer på drop in.

STAVANGER: Alle som har fylt 18 år kan komme til Forum Expo på drop in i tidsrommet 08.00-14.00 og 15.30-20.30 begge torsdager, og få satt dose 1 av koronavaksine. Det er Moderna-vaksinen som settes på drop in.

Dette gjelder for drop in:

Mange ledige timer

Stavanger kommune tilbyr drop in fordi vaksinesenteret fortsatt har mange ledige timer og mye vaksine. Alle over 18 år i kommunen har fått tilbud om vaksine. Mange har registrert seg, men ikke bestilt time. Stavanger kommune sender onsdag 28.7 derfor ut SMS til ca. 10.000 innbyggere som har registrert seg for vaksine, men ikke bestilt time enda.

-Vi sender ut SMS-en som en påminnelse om å bestille time. Vi har lagt ut timer tre uker framover så folk har stor fleksibilitet. Eventuelt kan folk benytte drop in-tilbudet. Da er det bare å møte opp. Vi håper at flest mulig benytter anledningen til å få satt dose 1 nå. Høsten nærmer seg raskt, og det er viktig å ha kommet i gang med vaksineringen, sier fungerende leder for vaksinetjenesten Kjersti Mikkelsen Heggøy.

Fordi det er få som bestiller time til vaksinering, har Stavanger kommune valgt å si fra seg 4500 vaksinedoser i uke 31.